DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Timi Zajc in Ema Klinec v Kranju ubranila naslov prvaka

06.10.2020

Član SSK Ljubno BTC, Timi Zajc in članica SSK Alpina Žiri, Ema Klinec, sta v Kranju ubranila naslov državnega prvaka v smučarskih skokih.


V Kranju so se danes za naslov poletnega državnega prvaka pomerili naši najboljši smučarji skakalci in skakalke. Po prvi seriji je bil s skokom dolgim 108 metrov najboljši Timi Zajc, ki je zbral 143,2 točk. Drugo mesto je zasedal predlanski prvak, Rok Justin s 104.5 metri in 136,1 točkami, tretji je bil Anže Lanišek s 105.5 metri in 135,8 točkami.

Med skakalkami je zanesljivo vodila Ema Klinec s 110.5 metri in 145,2 točkami pred Uršo Bogataj, ki je skočila 108.5 metrov in je zbrala 132,8 točk, tretja je bila Jerneja Brecl s 102.5 metri in 125,5 točkami.

V finalni seriji je član SSK Ljubno BTC, Timi Zajc, s 105 metri zanesljivo ubranil prednost in tudi naslov prvaka, skupno je zbral 286,4 točk. Srebro je osvojil Stolan Justin, ki je v finalu skočil 104 metre, zbral pa je 277,9 točk. Do brona je v finalu skočil član ND Rateče Planica, Bor Pavlovčič, ki je s 110 metri imel daljavo dneva, skupno pa je zbral 273,6 točk. Četrti je bil Žiga Jelar, peti Lanišek in šesti Jan Bombek.

Med skakalkami je članica SSK Alpina Žiri, Ema Klinec četrti zaporedni naslov ubranila s 106 metri in 292,1 točkami, srebro je s 100.5 metri v finalu in s skupno 265,9 točkami osvojila Urša Bogataj, do brona pa je v finalu skočila članica Alpine, Nika Križnar s 104 metri in s skupno 249,3 točkami. Četrta je bila Katra Komar, peta Jerneja Brecl in šesta Špela Rogelj.

Tekmo mešanih ekip je dobila SSK Alpina Žiri pred SSK Ilirija in SK Triglav Kranj.

Po tekmi je misli najprej strnil novi/stari državni prvak, Timi Zajc: "Sem kar malo presenečen, nisem si mislil, da bom danes lahko konkuriral najboljšim. Vesel sem, da sem sposoben narediti takšen preskok s poskusne v prvo serijo, saj sem v poskusni seriji skočil zelo slabo. Znam se sestaviti in se ne glede na formo boriti za visoka mesta trenutno v Sloveniji. Skoki še niso tisti pravi, rezerve imam še veliko." Sedemkratna poletna prvakinja Ema Klinec je povedala: "Konstantne skoke sem dobila v Oberstdorfu. Po dolgem času sem jih delala zaporedoma. Res pa je, da ima tu veliko prstov vmes Zoran, ki me je bodril, da sem vzorce iz prejšnje sezone, kar ni težko, premagala. Še vedno pa me čaka ogromno dela. Rezerve vidim predvsem na mizi, letna faza je boljša. To je tisto kar želim, to so tiste podrobnosti."


Svoje sta dodala še oba glavna trenerja naših reprezentanc, najprej Zoran Zupančič, glavni trener ženske reprezentance: "Mlada dekleta se končno priključujejo, še več jih je v mlajših kategorijah do 15 let. Ni se nam potrebno bati za prihodnost. Vidimo, da napredujejo in da se bodo lahko v nekem krajšem času, upam, priključile najboljšim. Vsaka zmaga je dobra, tudi za Emo. V zadnjih letih je imela veliko nihanja tudi zaradi poškodb, zdravja, a za državno prvenstvo se je vedno zbrala in dala vse od sebe. Tudi sama je rekla, da ji to tekmovanje res veliko pomeni in se je na njega res dobro pripravila. Res je v zadnjem obdobju v zelo konstantni in dobri formi."

Gorazd Bertoncelj, glavni trener moške reprezentance je dodal: "Današnji razplet je takšen, kot je običajno na jesenskem državnem prvenstvu v Kranju, rezultati so vedno zelo presenetljivi. Danes je Timi tudi zame pozitivno presenečenje, glede na to, da je imel včeraj kar precej težav s prilagoditvijo na skakalnico. Prejšnji teden smo trenirali v Oberstdorfu, ko smo prišli nazaj sem pa so vsi fantje imeli kar precej težav s prilagoditvijo, skakali so zelo slabo. Timi pa je danes naredil dva zelo dobra skoka, medtem ko je bil še poskusen precej slab. Smo zelo zadovoljni. Zadovoljni smo tudi z Žigo Jelarjem, naredil je dva lepa, a ne vrhunska skoka. Anže Lanišek je naredil en skok vrhunski, drugi je bil slabši. Preostali so bili v skladu z včerajšnjo predstavo na treningu in s tem nismo zadovoljni. Predvsem nismo zadovoljni z Domnom Prevcem. Na njega še vedno močno računamo za polete v Planici. Do izbora za tekme svetovnega pokala nas loči še en mesec in fant bo moral močno pospešiti, da se bo uvrstil v ekipo." 


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov