Hinterstoder v znamenju Pinturaulta, Žan Kranjec trinajsti

02.03.2020

Francoz Alexis Pinturault ostaja kralj Hinterstoderja. Včerajšnji kombinacijski zmagi je dodal še veleslalomsko. 28 – letnik je tako že četrtič slavil na tem prizorišču v Zgornji Avstriji. Drugo mesto je danes pripadlo Hrvatu Filipu Zubčiću, tretje pa Norvežanu Henriku Krostoffersenu. Žan Kranjec, po prvi vožnji je bil tretji, je osvojil trinajsto mesto, Štefan Hadalin pa je ostal brez uvrstitve (odstop v prvi vožnji).

KranjecŽan Kranjec tudi po tekmi v Hinterstoderju ostaja kandidat za mali krostalni globus. (Foto: Gepa)

Žan Kranjec jena sedmem veleslalomu v tej sezoni osvojil trinajsto mesto. Po prvi vožnji, bil je tretji, mu je kazalo precej bolje, a se v drugo, na mehki in uničeni progi ni znašel. ˝Seveda nisem zadovoljen. Šele po natančni analizi bom lahko povedal kje je šla po zlu pričakovana višja uvrstitev. Občutki med smučanjem namreč niso bili slabi, dal sem svoj maksimum, ˝nam je po tekmi povedal Kranjec, ki seveda raje smuča v pravih zimskih razmerah, čeprav se je tudi v toplejših, spomladanskih razmerah (Alta Badia, Garmisch-Partenkirchen), letos že dobro znašel. ˝ Gremo naprej! Sledi nekaj dni počitka, regeneracijski in kondicijski trening, konec tedna pa bom najbrž že na snegu, po vsej verjetnosti v Krajnski Gori, ˝ napoveduje Kranjec, ki je danes izgubil rdečo majico vodilnega v skupnem veleslalomskem seštevku. S 364 točkami na četrtem mestu (za vodilnim Henrikom Kristoffersenom, ki je bil danes tretji, zaostaja samo 30 točk) je še vedno v boju za mali kristalni globus. Poleg Kristoffersena, bosta Kranjčeva glavna tekmeca za veleslalomski globus današnji zmagovalec Alexis Pinturault (na veleslalomu v Hinterstoderju je zmagal že tretjič), ki se je v veleslalomskem seštevku prebil na drugo mesto (388 točk) ter danes drugo uvrščeni Hrvat Filip Zubčić, ki ima na tretjem mestu štiri točke več od našega asa.

Štefan Hadalin je danes ostal brez uvrstitve, odstopil je že v zgornjem delu. ˝Občutki niso bili pravi, zelo hitro sem zaključil z današnjim nastopom. Narobe sem obremenil smuči, te so se prekrižale, sledil je neizbežen padec. Pri tem sem si poškodoval gleženj. Ampak mislim, da ni nič hujšega, poškodbo bomo do naslednjih treningov in tekem zagotovo sanirali, ˝ pa današnjo veleslalomsko neprijetno izkušnjo opisuje Hadalin.

˝Danes je Žan tudi v drugo maksimalno napadel, ampak se na progi ni znašel. V teh težkih razmerah se to hitro pozna na času. Tu še posebej, saj začetni strmini sledi ravnina na katero mora smučar ˝prinesti˝ustrezno hitrost, ˝ pravi trener Klemen Bergant in poudarja, da je bilo danes za visoko uvrstitev potrebno smučati zelo drzno.  

Moški del svetovnega pokala se zdaj seli na Norveško (Kvitfjell), kjer se bodo smučarji naslednji konec tedna (sobota 7. in nedelja 8. 3.) pomerili v smuku in superveleslalomu. Program se sicer začne že v četrtek (5.3.), ko bo na sporedu prvi uradni smukaški trening, sledi še drugi (petek, 6.3.), dan pred smukaško tekmo.

Zvočne izjave:
>>> Žan Kranjec
>>> Štefan Hadalin
>>> Klemen Bergant

Rezultati

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov