Ferkova in Štuhčeva ostali brez tekme v alpski kombinacij

01.03.2020

La Thuile, zimskošportno središče v dolini Aoste na severozahodu Italije, bi danes moglo gostiti zadnjo tekmo za svetovni pokal v alpski kombinaciji v tej sezoni. Tekma je bila zaradi prevelike količine snega na progi odpovedana. Mali kristalni globus je tako pripadel Italijanki Federici Brignone, druga v skupnem seštevku je Švicarka Wendy Holdener, tretja pa Čehinja Ester Ledecka. Maruša Ferk je v skupnem seštevku 12., Ilka Štuhec pa je v tej disciplini letos ostala brez uvrstitev in posledično točk.

La ThuileZaradi novozapadlega snega je bila zadnja letošnja kombinacijska tekma odpovedana. (Foto: Gepa) 

La Thuile bi danes moral gostiti še zadnjo, tretjo letošnjo tekmo za svetovni pokal v alpski kombinaciji, a je bila le-ta že zgodaj zjutraj odpovedana. Prezgodaj? ˝Včeraj popoldan je začelo rahlo snežiti, nato so se padavine okrepile in zapadlo je kar nekaj snega, toda ceste so bile že zgodaj zjutraj počiščene. Mene osebno je tako zgodnja odločitev o odpovedi presenetila, saj je bil naš štart predviden šele za 11:15 in predvidevam, da bi v tem času lahko pripravili tekmovališče in progo. No, morda se motim, saj na progi nisem bila. Je pa težko, v tem trenutku je nebo povsem modro, v lepem vremenu zapuščati prizorišče. Dobro sem bila pripravljena na tekmo, želela sem nadgraditi to kar sem začela prejšnji teden in nadaljevala včeraj. Doma bom torej malo prej, kot bi si želela, ˝nam je na poti v Slovenijo javila Maruša Ferk, ki upa, da bo priložnost za novo dokazovanje dobila tudi na zadnjih treh tekmah v švedskem Areju. 31-letna smučarka iz Blejske Dobrave pa ni pozabila pohvaliti ekipe Ilke Štuhec, ki je bila včeraj v veliko pomoč. ˝Hvala Ilkini ekipi. Stefanu, Darji in Alešu, ki je bil včeraj z menoj na štartu. Z informacijami o stanju na progi pa so mi pomagali tudi Nemci, ki sicer dobro sodelujejo z ilkino ekipo, ˝ je še dodala Ferkova, ki je letos nastopila na eni (od dveh) tekmi v alpski kombinaciji. Za šesto mesto v Crans Montani je dobila 40 točk, kar je zadostovalo za skupno 12. mesto. Štuhčeva je na obeh izvedenih tekmah (Crans Montanta, Altenmarkt) ostala brez uvrstitve in posledično tudi točk. Mali kristalni globus si je prismučala zmagovalka obeh letošnjih kombinacijskih tekem, Italijanka Federica Brginone. Vsestranski smučarki (točke letos osvaja v vseh disciplinah) v seštevku kombinacijskih tekem sledita še dve vsestranski športnici. Švicarka Wendy Holdener (srebro v skupnem seštevku discipline) letos točke, tako kot Brignonejeva, osvaja v vseh smučarskih disciplinah, Čehinja Ester Ledecka (bron v skupnem seštevku discipline) pa ima letos na svojem ˝FIS računu˝ točke iz treh smučarskih (alpska kombinacija, smuk, superveleslalom) in dveh deskarskih disciplin (paralelni slalom, paralelni veleslalom).

Naslednji teden konec tedna ženskih tekem za svetovni pokal ne bo. Slalom in veleslalom, ki bi ju moral gostiti nemški Ofterschwang sta bila namreč zaradi pomanjkanja snega in neobetavne vremenske napovedi odpovedana. Zadnja postaja pred velikim finalom v Cortini d´Ampezzo bo za smučarke tako švedski Are, kjer bodo med 12. in 14. marcem na sporedu paralelni slalom, veleslalom in slalom.     

Zvočni izjavi: 
>>> Maruša Ferk o današnji odpovedi in željah za zaključni del sezone
>>> Maruša Ferk o dobrem sodelovanju z ekipo Ilke Štuhec

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov