Hinterstoder: Odpadla alpska kombinacija prestavljena na nedeljo, veleslalom na ponedeljek, superveleslalom bo na sporedu po prvotnem programu, jutri.

28.02.2020

Danes bi v Hinterstoferju morali izpeljati tekmo v alpski kombinaciji, a je bila tekma zaradi novozapadlega snega in vetrovnega vremena odpovedana in kasneje prestavljena na nedeljo. Za v nedeljo predvideni veleslalom bo na sporedu v ponedeljek, superveleslalom pa bodo, če bo šlo vse po načrtih izvedli, kot je bilo predvideno, jutri. Žal v Hinterstoderju ne bo nastopil Miha Hrobat, ki je zaradi bolečin v hrbtu že na zdravniških pregledih v Ljubljani.

Čater MMartin Čater in druščina danes niso dobili zelene lučii za nastop na zadnji kombinacijski tekmi v tej sezoni. (Foto: Gepa)

˝Vreme se izboljšuje, samo še rahlo sneži. Napoved za jutrišnji dan in ponedeljek je obetavna, za nedeljo ne toliko, saj bi lahko tudi deževalo, ˝nam je nekaj po 12. uri iz Zgornje Avstrije javil Štefan Hadalin, ki bo (kot trening za nedeljsko kombinacijsko preizkušnjo) nastopil tudi na jutrišnjem superveleslalomu. Na slednjem pa žal ne bo Mihe Hrobata, ki je na zadnjem slalomskem treningu začutil močne bolečine v hrbtu in je hospitaliziran v Ljubljani. ˝Čakam na magnetno resonanco, šele potem bom lahko povedal kaj več,˝ pa nam je o stanju in času vrnitve na sneg iz Ljubljane javil Hrobat. Jutri bodo v superveleslalomu tako zanesljivo nastopili Martin Čater, Klemen Kosi, Boštjan Kline in Štefan Hadalin. Omenjena četverica bo štartala tudi na nedeljski kombinaciji, v ponedeljek (veleslalom) pa ob Hadalinu seveda tekmoval tudi ˝rdeči˝ Žan Kranjec.

˝Še predno smo prispeli v Hiterstoder, nastanjeni smo v cca 20 kilometrov oddaljenem hotelu, smo bili obveščeni, da tekme danes ne bo. Vremenska napoved za naslednje dni je bolj prijazna, tako da sem prepričan, da bodo organizatorji pod streho spravili vse tri tekme, ˝ napoveduje naš trener za hitre discipline Grega Koštomaj.

Zvočna izjava:
>>> Grega Koštomaj

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov