Slalomisti ostali brez tekme na Japonskem

23.02.2020

Japonska Yuzawa Naeba bi po veleslalomu danes morala gostiti še slalomsko tekmo svetovnega pokala, a je bila ta zaradi slabega vremena (veter, sneženje, megla) odpovedana. Smučarji se zdaj vračajo v Evropo in sicer v Avstrijo (Hinterstoder), kjer bodo naslednji konec tedna (28.2. – 1.3.) na sporedu alpska kombinacija, superveleslalom in veleslalom. Slednji je nadomestilo za odpadli veleslalomi iz Val d´Isera.

JAPONSKA 2020Japonci so slalomsko tekmo odpovedali. (Foto: Gepa)

Slalomisti (na štartu jih je bilo oseminšestdeset) bi se na progo, ki jo je zakoličil bolgarski trener Ivo Borisov morali pognati ob 2:00 po našem času. Organizatorji so štart zaradi slabih razmer (veter, sneženje, megla) nekajkrat prestavili, ob 4:30 (12:30 po lokalnem času) pa so deseti slalom sezone odpovedali. ˝Pogoji, kar se tiče kakovosti snega, so bili neprimerno boljši kot včeraj. Če so izpeljali včerajšnjo tekmo, bi morali tudi današnjo. Sploh ni nujno, da bi bila tekma, vendarle gre za slalom, slaba. Tekmovali smo že v precej slabših razmerah in na manj kakovostnih podlagah, ˝ odločitev o odpovedi komentira slovenski trener Klemen Bergant, ki bo z ekipo jutri zvečer že v Sloveniji. Štefan Hadalin se že v sredo odpravlja v Hinterstoder, saj ga prva tekma (alpska kombinacija) tam čaka že v petek. Žan Kranjec, ki se v Evropo vrača v rdeči majici vodilnega veleslalomista, pa bo pred odhodom na nedeljski veleslalom v četrtek in petek opravil še dva veleslalomska treninga. ˝Kje? V tem trenutku še ne vemo. V torek in sredo se nam v Evropi namreč obeta poslabšanje vremena, tako da bomo ustrezno lokacijo izbrali v zadnjem hipu, ˝napoveduje naš trener.

V slalomski razvrstitvi svetovnega pokala pred marčevskim zaključkom sezone vodi Norvežan Henrik Kristoffersen (552 točk), tesno za njim sta Francoz Clement Noel in Švicar Daniel Yule, ki zostajata dve oziroma sedeminpetdeset točk. Hadalin je na 20. mestu (110 točk), Kranjec pa na 48. mestu (22 točk). Slalomske točke je doslej osvojilo devetinpetdeset smučarjev.

Zvočna izjava:
>>> Klemen Bergant

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov