Ilka Štuhec na prvem smuku v Crans Montani dvanajsta

21.02.2020

Ilka Štuhec je na prvem smuku v švicarski Crans Montani osvojila dvanajsto mesto, kar je njena tretja najboljša letošnja uvrstitev v svetovnem pokalu. Za dvojno domačo zmago sta poskrbeli Lara Gut-Behrami (1. mesto) in Corinne Suter (2. mesto)., tretje mesto pa je pripadlo Avstrijki Stephanie Venier. Jutri bo v Švici še ena smukaška preizkušnja, v nedeljo pa bodo dekleta tekmovala v alpski kombinaciji.

StuhecIlka Štuhec se je še tretjič v tej sezoni uvrstila med najboljših petnajst. (Foto: Gepa)

Na sedmem smuku sezone v švicarski Crans Montani (gre za nadomestilo za odpadli smuk iz Sočija) se je na progi Mont Lachaux najbolje znašla domačinka Lara Gut-Behrami. 28- letna smučarka je po januarju 2018 znova zmagala na tekmi svetovnega pokala. Pred dobrima dvema letoma je namreč nazadnje slavila v italijanski Cortini d´Ampezzo, dobila je superveleslalomsko tekmo. Na prizorišču letošnjega finala svetovnega pokala pa je zadnjič zmagala tudi v smuku, le da je od te zmage minilo še letno dni več. Januarja 2017, ko je na smuku v Cortini zmagala Gut Behramijeva je bila naša Ilka Štuhec tretja. Drugo mesto je danes pripadlo še eni Švicarki, trenutno vodilni v smukaški razvrstitvi svetovnega pokala, Corinne Suter, tretja pa je bila Avstrijka Stephanie Venier. Slednja se je tako po decembrskem tretjem mestu v kanadskem Lake Louisu znova prebila na zmagovalni oder. Tik pod odrom, na četrtem mestu je končala zmagovalka lisičjega slaloma, Slovakinja Petra Vlhova, ki v smuku še nikdar ni bila višje. Peta je bila Američanka Breezy Johnson, šesta pa najhitrejša na edinem uradnem treningu, Avstrijka Nina Ortlieb. Do desetega mesta so se zvrstile še domačinka Joana Hählen (sedmo mesto si je razdelila z Italijanko Federico Brignone), ter Brignonijevi rojakinji Marta Bassino (9. mesto) in Elena Curtoni (10. mesto).  

Ilka Štuhec (12. mesto) je tretjo letošnjo uvrstitev v deseterico zgrešila zgolj za desetinko sekunde, za zmagovalko Gut-Behramijevo pa je zaostala slabo sekundo in pol (+1.47).

˝Današnji nastop je bil soliden, ne pa vrhunski, saj je bilo napak preveč. Uvrstitev? Ob tako majhnih razlikah, od šestega mesta me je ločilo 14 stotink, me je seveda to takoj po tekmi malce ˝grizlo˝. Ampak tako je, vsaka stotinka šteje in za višjo uvrstitev bo pač potrebno smučati z manj napakami in hitreje, ˝o smučanju, uvrstitvi in igri stotink na današnjem smuku razmišlja Ilka, ki se že veseli jutrišnje preizkušnje. ˝Želim si odpraviti napake in pa uživati v smučanju v tem čudovitem vremenu, …˝, je dobro razpoložena naša smukaška šampionka.      

Tekmo je končalo štirideset smukačic. Vodstvo v skupnem smukaškem seštevku je z drugim mestom utrdila Suterjeva, na drugo se je prebila Čehinja Ester Ledecka (danes enajsta), na tretje pa (ob odsotnosti Američanke Mikaele Shiffrin) Italijanka Federica Brignone. Ilka Štuhec je na šestnajstem mestu. V skupnem seštevku je še vedno na vrhu Shiffrinova, a njena prednost kopni. Pred Brignonejevo ima samo še 77 točk prednosti, Vlhova pa za Američanko zaostaja 104 točke. Štuhčeva je s 187 na 33. mestu, enajst mest za Meto Hrovat, ki je zbrala 279 točk.

Jutri (10:30) bo v Crans Montani še en smuk, tekmovalni vikend pa bodo smučarke zaključile z nedeljskim nastopom (10:30, prvi del; 13:30, drugi del) v alpski kombinaciji.   

Zvočna izjava:
>>> Ilka Štuhec 

Rezultati

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov