Meta Hrovat na lisičjem slalomu enajsta, do novih točk tudi Ana Bucik

16.02.2020

Domačinka Meta Hrovat je bila tudi drugi dan letošnje Zlate lisice v Kranjski Gori naša najvišje uvrščena smučarka. V slalomu je zasedla enajsto mesto. Nove točke je osvojila tudi Ana Bucik (21. mesto), brez njih pa so ostale Maruša Ferk (36.), Klara Livk (38.), Neja Dvornik (40.) in debitantka Nika Murovec (45. mesto). Zmagala je Slovakinja Petra Vlhova pred Švicarko Wendy Holdener in Avstrijko Katharino Truppe.

Hrovat
Meta Hrovat je domačo Zlato lisico zaključila z 11. mestom v slalomu. (Foto: Gepa)

Tako kot včeraj, so tudi danes podkornsko strmino v Kranjski Gori kot predtekmovalci preizkusili naši mladi upi. Poleg Martina Križaja, Anžeta Gartnerja in Ota Vrančirja, ti so priložnost dobili že na včerajšnjem veleslalomu, sta danes na slalomu vzdušje svetovnega pokala začutila še Borut Božič in Anja Oplotnik. V centru pozornosti domačih navijačev pa so bile seveda ˝lisičke˝ Danes sta se v finale elitne trideseterice uvrstili dve. Ana Bucik je osvojila 21. mesto (po prvi vožnji je bila devetnajsta), še devetič letos je osvojila točke svetovnega pokala. ˝Vsekakor sem si danes želela boljšega rezultata, ampak tempo ni bil dober, zaostanek se je nabiral, ... ˝ je drugo vožnjo ocenila Bucikova, ki pa je z ˝lisičjem vikendom˝ (14. in 21. mesto) vseeno zadovoljna in optimistično zre v nadaljevanje sezone. Veleslalomska junakinja, Meta Hrovat, je v finalu izgubila samo eno mesto, pristala je tik za najboljšo deseterico, na enajstem mestu. ˝Današnji vožnji se nista izšli povsem po mojih željah. Ampaka glede na moje nekonstantne slalomske predstave v tej sezoni, veliko je bilo odstopov in napak, ju vseeno ocenjujem kot solidni. Sem zadovoljna, današnji izid je lepo izhodišče za naslednje slalomske preizkušnje, ˝ je nekoliko zadržano a vseeno optimistično kranjskogorsko Lisico zaključila Hrovatova, ki je bila v tej sezoni višje (10. mesto) samo na prednovoletnem slalomu v avstrijskem Lienzu. Po nesrečnem odstopu Švedinje Anne Swenn Larsson je pred številnimi slovaškimi navijači zmagala Petra Vlhova (Slovaška), druga je bila včeraj tretja Wendy Holdener (Švica), tretja pa Katharina Truppe (Avstrija), ki se je po uvodnem slalomu v Leviju znova zavihtela na zmagovalni oder.   

Preostale štiri slovenske smučarke so slalomsko tekmo zaključile po prvi vožnji. Še najbližje finalu je bila Maruša Ferk, ki je zasedla 36. mesto  (+4.12) ˝Začela sem dokaj dobro, žal pa nisem zdržala tempa. Najbrž tudi zaradi utrujenosti, ki jo še čutim po prihodu z južnokorejske turneje. Očitno je tudi časovna razlika naredila svoje. Enostavno se nisem mogla dovolj dobro zbrati, ˝po tekmi z vožnjo in uvrstitvijo ni bila zadovoljna Ferkova. Še 12 stotink počasnejša od Ferkove je bila Klara Livk (38. mesto).  ˝V zgornjem delu nisem ujela pravega ritma, nisem dovolj napadala. V spodnjem, zahtevnejšem, mi je šlo precej bolje. Žal mi je za zgornji del, ki se mi ni izšel po načrtih, ampak vseeno vožnjo ocenjujem kot solidno,˝ pa je svoj četrti slalomski nastop na tekmah svetovnega pokala v tej sezoni pokomentirala 25 – letna članica Smučarskega kluba Alpetur. Tudi Neji Dvornik (40. mesto) se v drugem nastopu na 56. Zlati Lisici ni uspelo prebiti med dobitnice točk. ˝Nisem smučala slabo, za piko na i in veliko boljši rezultat pa mi v tem trenutku manjka prepotrebne hitrosti,˝  ocenjuje Korošica, ki se je tako kot Ferkova šele včeraj vrnila iz Južne Koreje. Po Rebeki Oblak in Niki Tomšič pa je danes svoj krst v svetovnem pokalu doživela še ena naša Nika. 18 –letna Nika Murovec, ki je štartala kot zadnja izmed triinšestdesetih slalomistk je na težki podkornski progi osvojila 45. mesto. ˝ Na štartu sem imela nekaj tiste pozitivne treme. Res je bilo težko, po svojih močeh sem se borila vse do konca, ˝ je svoj prvi nastop na tekmah najvišjega ranga ocenila 18 – letna članica domačega ASK Kranjska Gora.   

˝Slalom? Zadovoljen sem, solidna tekma. Sploh ob upoštevanju dejstva, da nam letos v slalomu ni šlo in smo potrebovali rezultat. Malenkost mi je žal, da Meta spodaj ni bolj napadla, ampak enajsto mesto ni slabo. Enako velja za Anino enaindvjseto. Vem pa, da zmoreta še več. Delali bomo naprej in to tudi dokazali, ˝ je današnjo tekmo ocenil trener Janez Slivnik in dodal, da je za ekipo težak vikend. ˝Seveda, super rezultat prinese več obveznosti, kar je normalno. Meta je bila včeraj zvečer zelo utrujena, ampak tudi to smo prebrodili in zmogli. Mislim, da smo vsi skupaj, celotna ekipa, opravili zelo dobro delo in se ob tej priložnosti za to vsem tudi zahvaljujem,˝ je zadovoljen Slivnik.     

Bucik
Ana Bucik je na 56. Zlati lisici do novih točk prišla tako v veleslalomu kot slalomu. (Foto: Gepa)   

Po 56. Zlati Lisici se ženski del svetovnega pokala seli v švicarsko Crans Montano. Na prizorišču, kjer je Mateja Svet leta 1987 osvojila tri kolajne na svetovnem prvenstvu, se bodo smučarke ki nastopajo v hitrih disciplinah od 21. do 23. februarja merile na dveh smukih in alpski kombinaciji. Teden dni kasneje (29. 2. – 1.3.) smučarke superveleslalom in še ena kombinacija čakata v zimskošportnem središču La Thulia v Italiji, nato pa bosta (7.3. – 8.3.) znova na sporedu tekmi svetovnega pokala v tehničnih disciplinah. Veleslalom in slalom bo takrat gostil nemški Ofterschwang.

Zvočne izjave:
>>> Janez Slivnik o današnjem slalomu ...
>>> Janez Slivnik o napornem lisičjem vikendu ...
>>> Meta Hrovat
>>> Ana Bucik
>>> Maruša Ferk
>>> Klara Livk
>>> Neja Dvornik
>>> Nika Murovec


Rezultati

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov