Einfaltova prvič v karieri med najboljšo trideseterico

14.02.2020

V Anterselvi se je svetovno prvenstvo danes nadaljevalo s tekmo v šprintu za ženske, kjer sta odlično nastopili Nika Vindišar in predvsem Lea Einfalt.

Lea Einfalt je odlično nastopila na šprinterski tekmi na SP v Anterselvi in poskrbela za prve slovenske točke v tej sezoni © GEPA

Anterselva je prinesla prvo posamično odločitev letošnjega svetovnega prvenstva, za odličja in hkrati tudi točke svetovnega pokala so se na šprinterski preizkušnji pomerila dekleta. V konkurenci so bile tudi tri naše tekmovalke, Lea Einfalt, Nina Zadravec in Nika Vindišar. Prva je nastopila Einfaltova, ki je začela z enim zgrešenim strelom, v spremenljivih in vse prej kot lahkih pogojih pa je nato drugih pet tarč podrla in proti cilju odhitela najboljši uvrstitvi v karieri naproti. 45. mesto iz Oberhofa je na koncu močno popravila s prvo uvrstitvijo med najboljšo trideseterico, z minuto in 20 sekundami zaostanka je zasedla odlično 29. mesto. "Res sem zelo vesela današnjih točk. V tekmo sem šla zelo sfokusirano in umirjeno. Včeraj sem že dobila nekaj koristnih informacij glede strelišča in tempa na progi, tako da sem danes, to kar sam se včeraj naučila, čim bolje vnovčiti na današnji tekmi. Mislim, da mi je uspelo kar v redu. Zelo sem vesela, da sem prišla tudi na nedeljsko zasledovalno tekmo, to bo moja prva malce daljša, kar je zame samo dobro. Štiri streljanja in tega se že veselim. Upam, da bom čim bolje vnovčila štartno pozicijo in bom šla še bolj proti vrhu," je bila zadovoljna Einfaltova.

Sijajno je začela mlada Vindišarjeva, sicer naša zadnja na progi. Na prvem strelskem postanku je pokrila vseh pet tarč, tudi odlično tekla in imela kar 21. čas po prvem streljanju. Nato je prišlo še streljanje v stoje, kjer pa so se roke žal zatresle po prvih treh zadetih strelih, tako da sta zadnja dva odšla mimo, kar je pomenilo dva kazenska kroga in vidno nezadovoljstvo mlade biatlonke. Kljub temu je Vindišarjeva v cilj prišla na 46. mestu z zaostankom minute in 46 sekund, s tem je močno popravila najboljšo uvrstitev v karieri in se ob Einfaltovi tudi prebila na zasledovalno preizkušnjo. "Presenečenje? Prvič sem se uvrstila na zasledovalno preizkušnjo. S samo tekmo nisem tako zelo zadovoljna, lahko bi zadela še tista dva strela, ki sta bila res zgrešena povsem nesmiselno. A sam rezultat je čisto super. Za nedeljo puščam vse odprto. Vedno do zdaj, ko sem si zadala nek cilj, je bil to dodaten pritisk in se je vse podrlo. Bomo videli," je povedala Vindišarjeva.

Med obema omenjenima je z nastopom opravila še Zadravčeva, ki je v leže zgrešila en strel, v stoje pa še dodatna dva, tako da je zasedla končno 78. mesto z zaostankom dobrih treh minut za zmagovalko.

Z enim zgrešenim strelom je prvakinja postala Norvežanka Marte Olsbu Roeiseland, ki je stopnjevala nastop in v cilju imela 6,8 sekund prednosti pred prvim presenečenjem tekme, Američanko Susan Dunklee, ki je v cilj pritekla s skrajnimi močni, bron je s številko 80 osvojila še ena presenetljiva tekmovalka, Čehinja Lucie Charvatova, ki je zgrešila en strel, zaostala pa je 21 sekund.

Uradni rezultati 

Zvočna izjava Lea Einfalt (mp3)

Zvočna izjava Nika Vindišar (mp3)

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov