Tit Štante osemnajsti v Calgaryju

14.02.2020

Tit Štante osemnajsti v Calgaryju

Včeraj zvečer, po našem času, so bile v kanadskem Calgaryju na sporedu kvalifikacijske vožnje deskarske tekme za svetovni pokal v snežnem žlebu (half pipe). V edini deskarski disciplini ki je na sporedu olimpijskih iger že od samega začetka (od leta 1998), je v olimpijskem Calgaryju naš edini predstavnik na tekmi, Tit Štante, osvojil osemnajsto mesto. Danes, ob 20:30 po srednje evropskem času, bodo v Kanadi na sporedu še kvalifikacije v snežnem parku (slopestyle) z Najem Mekincem.

StanteTit Štante ima kljub poškodbi dovolj energije za deskanje na najvišjem nivoju. (Foto: SloSki Snowboard)

Tit Štante, ki se je po decembrski poškodbi roke v švicarskem Laaxu vrnil na tekme, je že v prvi kvalifikacijskih vožnji v Calgaryju dokazal, da z zanesljivo opravljeno vožnjo, brez večjega tveganja, lahko računa na uvrstitev med najboljših dvajset. V drugo je bil še malenkost boljši (v prvo je prejel oceno 48.50, v drugo pa 53.50), na koncu je to zadostovalo za osemnajsto mesto. ˝Z uvrstitvijo in pa obema vožnjama sem zelo zadovoljen. Na prvih uradnih treningih sem bil sicer bolj zadržan, saj je žleb zelo leden. Padca na poškodovano roko si pač nisem smel privoščiti. V kvalifikacijah pa sem se sprostil in zadovoljiv rezultat je tu, ˝je bil po zadnji letošnji tekmi za svetovni pokal v snežnem žlebu zadovoljen 21 – letni Celjan, ki sicer biva in študira v ameriškem Koloradu. ˝Dobro okrevam, čeprav še vedno deskam z opornico  na roki. Se pa na snegu z dneva dan počutim bolj udobno, ˝še dodaja Štante. Z rezultatom varovanca je zadovoljen tudi trener Matevž Pristavec. ˝Že samo dejstvo, da se je mesec dni po operacijo odločil za nastop v ledenem žlebu je uspeh. Še bolj pa me, v tem kontekstu, veseli dejstvo, da je pogumno stopnjeval in nadgrajeval vožnje in v zelo močni konkurenci z letos nepremagljivim Avstralcem Scottyjem Jamesom na čelu, osvojil osemnajsto mesto, ˝ pravi Pristavec, ki upa, da se bo danes podobno kot Štante izkazal tudi mladi up Naj Mekinc. 18 – letnega Ljubljančana danes ob 20:30 po našem času čakajo kvalifikacije predzadnje tekme za svetovni pokal v snežnem parku (slopestyle) v tej sezoni.

V half pipe finale (na sporedu bo jutri) so se poleg že omenjenega Avstralca Scottyja Jamesa, katerega zaščitni znak so boksarske rokavice, uvrstili še po dva Japonca (Ruka in Kaishu Hirano), dva Švicarja (Jan Scherrer in David Hablützel), dva Američana (Chase Bleckwell in Lucas Foster) ter po en Nemec (Andre Höfflich) in Kanadčan (Derek Livingston). Med dekleti je bila v kvalifikacijah najbolje ocenjena (sodi tudi priznani mariborski deskarski sodnik Iztok Šumatić) Kitajka Xueton Cai, v finale osmerice pa so se kvalificirale še tri Japonke (Ruki Tomita, Mitsuki Ono in Harona Matsumoto), Američanka Maddie Mastro, Španka Queralt Castellet in Švicarka Verena Roher.

Zvočne izjave:
>>> Matevž Pristavec
>>> Tit Štante

Rezultati

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov