Peti superveleslalom sezone Švicarki Corinne Suter, Ilka Štuhec dvajseta

09.02.2020

Zmagovalka superveleslaloma za svetovni pokal v nemškem Garnmisch – Partenkirchnu je Švicarka Corinne Suter, ki si je po smukaški rdeči majici danes nadela še superveleslalomsko. Trenutno vodilni smučarki v skupnem seštevku obeh hitrih disciplin sta danes družbo na stopničkah delali Avstrijka Nicole Schmidhofer in rojakinja Wendy Holdener, ki je s tretjim mestom zaokrožila lep švicarski ekipni rezultat. Ilka Štuhec je že tretji superveleslalom v tej sezoni končala na dvajsetem mestu.

IlkaIlka Štuhec je superveleslalom še tretjič v tej sezoni končala na 20. mestu. (Foto: Gepa)

Ilki Štuhec, na včerajšnjem smuku je s šestim mestom dosegla najboljši rezultat sezone, v superveleslalomu preboj med petnajsterico (še) ni uspel. Še tretjič v tej sezoni je tekmo končala na dvajsetem mestu. Po petih superveleslalomskih tekmah je tako zbrala 40 točk (brez njih je ostala samo na drugem SG-ju v St. Moritzu) in je na 27. mestu v skupnem seštevku te discipline. Na vrh se je po današnji zmagi (njena prva superveleslalomska) prebila 25 – letna Švicarka Corinne Suter. Slednja (letos januarja je v Altenmarktu prvič v karieri zmagala tudi v smuku) je po tekmah na južnem Bavarskem tako vodilna v skupnem seštevku obeh hitrih disciplin. Na zmagovalnem odru sta bili danes ob Suterjevi še Avstrijka Nicole Schmidhofer (2. mesto) in Švicarka Wendy Holdener (3. mesto). Zgolj za stotinko je stopničke zgrešila Francozinja Tiffany Gauthier, edina z dvomestno štartno številko (24) med prvo šesterico. Peta je bila Italijanka Federica Brignone, ki je tako prvič ta mesec ostala brez zmagovalnih stopničk, šesta pa Avstrijka Stephanie Venier, s štartno številko 1 je odprla današnjo tekmo v Garmisch – Partenkirchnu. Na zahtevni progi Kandahar je sicer štartalo 54 smučark, tekmo pa jih je končalo le 35. Med tistim, ki je niso dokončale sta bili, po neprijetnih padcih, tudi včerajšnja zmagovalka Viktoria Rebensburg in četrtouvrščena Sofia Goggia.     

˝Seveda sem takoj po prihodu v cilj vedela kaj je šlo narobe. Sama linija vožnje je bila sicer dobra, bila pa sem preveč zadržana, sploh nisem ˝pošteno zasmučala˝, pač pa le držala idelano linijo, ˝ je peti superveleslalom sezone ocenila Štuhčeva za katero je naporno tridensko obdobje s treningi in nastopi v zelo različnih razmerah in na zelo različnih progah. ˝V Garmischu mi je le, končno, znova uspel dober smuk, zelo sem zadovoljna s smukaških delom. Superveleslalom pa je v tem trenutku zame še vedno večji izziv, tudi danes je bilo tako, ˝ še dodaja naša edina predstavnica na tekmah svetovnega pokala v hitrih disciplinah, ki jo zdaj do novih tekem v švicarski Crans Montani (21. – 23.2.) čaka nekaj malega počitka in pa seveda nov sklop treningov.  

˝Proga je bila pravzaprav na meji sprejemljivega. Trenerji in spremljevalci sploh nismo mogli biti na progi. Ledene ploskve, agresiven sneg, …, ponekod dober oprijem, spet drugje zelo slab, zato je bilo toliko zdrsov. Če dodam še, da je bila vidljivost optimalna samo v senci, lahko zaključim, da so bile razmere za smučanje res težke. V zadnjih petih letih, v tem smislu, ni bilo prav veliko težjih tekem. Tudi zato odstopi in poškodbe. Veseli smo, da se je za našo Ilko v tem smislu dobro izšlo. To so tiste tekme, ki jih je potrebno ˝preživeti˝, vzamejo ogromno energije, ˝ pa je težke pogoje na Kandaharju opisal izkušeni Aleš Sopotnik, ki je v Ilkini ekipi serviser in pomočnik trenerja.  

Ženski del svetovnega pokala se bo naslednji konec tedna (15.2. in 16.2.) z veleslalomom in slalomom nadaljeval pri nas, v Kranjski Gori. 56. Zlata Lisica je bila namreč v petek, zaradi slabega stanja na progi in predvsem neugodne vremenske napovedi, s Štajerske preseljena na Gorenjsko. V Podkorenu bodo ženske tekme svetovnega pokala gostili že osmič, nazadnje so smučarke na tekmah svetovnega pokala tam tekmovale leta 2018.  

Zvočna izjava:
>>> Ilka Štuhec

Rezultati

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov