Ilka Štuhec na šestem smuku sezone šesta!

08.02.2020

Ilka Štuhec je na današnjem smuku v nemškem Garmisch – Partenkirchnu s šestim mestom dosegla svojo najvišjo uvrstitev na tekmah svetovnega pokala v tej sezoni. Za zmagovalko, domačinko Viktorio Rebensburg, je zaostala nekaj več kot sekundo in pol. Druga je bila zmagovalka superveleslaloma v Sočiju, Italijanka Federica Brignone, tretja pa Čehinja Ester Ledecka.

ilkaIlka Štuhec se je v Nemčiji izkazala s šestim mestom. (Foto: Gepa)

Ilka Štuhec se je na šestem smuku v tej sezoni še drugič uvrstila v prvo deseterico, s šestim mestom pa je dosegla tudi svojo najvišjo uvrstitev v tej sezoni. Dobro formo je nakazala že na včerajšnjem uradnem treningu (četrto mesto), tudi danes je po prihodu v cilj zaostala zgolj za tremi smukačicami, ki so bile od nje hitrejše že včeraj (Viktoria Rebensburg, Federica Brignone, Corinne Suter). Do konca tekme sta bili od Ilke hitrejši samo še dve tekmovalki (Ester Ledecka in Sofia Goggia), tako da se je 29-letna Mariborčanka lahko veselila najboljšega letošnjega izida in novih 40 točk svetovnega pokala.

˝Z današnjim dnem se zadovoljna. Moja vožnja je bila povsem korektna, morda sem bila na nekaterih delih le malenkost preveč zadržana. Tudi zato, ker nisem želela ponoviti napake iz Sočija. Končno sem tudi z rezultatom znova potrdila, da z ekipo dobro delamo. Vsekakor bo to pozitivno vplivalo na mojo samozavest, lep rezultat mi daje nov zagon za jutrišnji superveleslalom in pa nadaljevanje sezone,˝ je bila po tekmi zadovoljna in optimistična Štuhčeva, ki jo veseli tudi dejstvo, da ji je dobro smučanje in rezultat uspel prav na prizorišču, ki je zanjo bil in ostaja velik izziv.

ilkaIlka Štuhec je bila po prihodu v cilj vidno zadovoljna. (Foto: Gepa)

Peta je bila danes najhitrejša na včerajšnjem treningu, prva smukačica te sezone, Švicarka Corinne Suter, četrta Italijanka Sofia Goggia, zmagovalni oder pa so zasedle Čehinja Ester Ledecka (3. mesto), Italijanka Federica Brignone (2. mesto) in domačinka Viktoria Rebensburg. Slednja je tako naposled (prvič v bogati karieri!) zmagala tudi v kraljevski disciplini, v Garmisch Partenkirchnu, ki ji očitno zelo ustreza, je na smukaški zmagovalni oder stopila že tretjič ( v letih 2016 in 2017 je bila tretja). V skupnem smukaškem seštevku se je današnja zmagovalka z dvanajstega prebila na peto mesto (211 točk). Vrstni red na vrhu ostaja nespremenjen. V boju za mali kristalni globus vodi Suterjeva (317 točk) pred danes odsotno Američanko Mikaelo Shiffrin (256) in Ledecko (253). Ilka Štuhec ima na ˝smukaškem računu˝ 125 točk (14. mesto si deli s Švicarko Joano Hählen).

Jutri bo v Garmisch – Partenkirchnu na sporedu še superveleslalom (11:15), nato pa se bo ženski del svetovnega pokala naslednji konec tedna (15.2. in 16.2.) nadaljeval pri nas, v Kranjski Gori. 56. Zlata Lisica je bila namreč včeraj, zaradi slabega stanja na progi in predvsem neugodne vremenske napovedi, s Štajerske preseljena na Gorenjsko. Tam bodo ženske tekme svetovnega pokala tako gostili že osmič, nazadnje so v Podkorenu ženske tekmovale leta 2018.  

Zvočna izjava:
>>> Ilka Štuhec

Rezultati

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov