Pred nami je bavarsko - savojski smučarski konec tedna

06.02.2020

Prihajajoči konec tedna bodo oči smučarske javnosti uprte v nemški Garmisch – Partenkirchen, kjer bodo na južnem bavarskem nastopile ˝hitrašice˝ ter v francoski Chamonix, v Savojskih Alpah bodo smučali ˝tehničarji˝.  Moški ˝hitraši˝ ta konec tedna počivajo, jih pa zato novi tekmi čakata že naslednji četrtek in petek, ko bodo v obeh hitrih disciplinah nastopili v avstrijskem Saalbachu. Slovenske barve bodo v Nemčiji in Franciji zastopali Ilka Štuhec, Žan Kranjec in Štefan Hadalin v Avstriji pa standardni smukaški četverec Martin Čater, Klemen Kosi, Miha Hrobat in Boštjan Kline.  

StuhecIlka Štuhec je nared za nov tekmovalni vikend. (Foto: Gepa).

Ilka Štuhec ostala brez prvega uradnega smukaškega treninga, jutri trening zagotovo bo

Dekleta, ki tekmujejo v hitrih disciplinah so se iz olimpijskega Sočija preselile v Garmisch – Partenkirchen, kjer bosta v soboto (8.2.) in nedeljo (9.2.) na sporedu smuk in superveleslalom za svetovni pokal. Ilka Štuhec, edina slovenska predstavnica na vikendu hitrih disciplin, bi danes že morala opraviti s prvim uradnim smukaškim treningom a je bil le-ta odpovedan, saj organizatorji še sanirajo posledice neurja, ki je tu divjalo pred dvema dnevoma. ˝Veter je izruval praktično vse stebre zaščitnih mrež, zapadlo je tudi do 40 centimetrov novega snega, tako da se organizatorji trudijo z urejanjem in utrjevanjem proge. Srednji del so danes polivali tudi z vodo. Vremenska napoved je obetavna (sonce in mraz), tako da trening jutri zagotovo bo, obetata pa se nam tudi lepi tekmi v dobrih in enakovrednih pogojih za nastopajoče smučarke, ˝nam je danes iz Garmisch – Partenkirchna spročil Aleš Sopotnik iz ekipe naše Ilke, ki je bila lani na tem prizorišču v smuku peta (zmagala je Avstrijka Stephanie Venier ), v superveleslalomu pa dvaindvajseta (zmagala je Avstrijka Nicole Schmidhofer). Po vikendu hitrih disciplin bodo v centru pozornosti znova smučarke, ki nastopajo v tehničnih disciplinah. Če bodo mariborski organizatorji dobili zeleno luč (odločitev bo znana jutri), bodo smučarke 15. in 16.2. v našem Mariboru tekmovale v veleslalomu in slalomu. Četrti februarski konec tedna bo znova v znamenju hitrih disciplin. V švicarski Crans Montani bodo poleg prvotnega programa (smuk in kombinacija) izvedli še dodatno smukaško tekmo (nadomestilo za odpadli smuk iz Sočija).

V Chamonixu Kranjec in Hadalin, v Saalbachu standardna smukaška četverica

Moški del svetovnega pokala se je iz južne Bavarske preselil v francoske Savojske Alpe. Tam bosta (Chamonix) na sobotnem (8.2.) slalomu in nedeljskem (9.2.) paralelnem veleslalomu nastopila tudi naša asa Štefan Hadalin in Žan Kranjec, ki sta se preteklo nedeljo izkazala v nemškem Garmisch- Partenkirchnu. Medtem ko bodo ˝tehničarji˝ tekmovali v Franciji pa bodo ˝hitraši˝ vse misli že usmerjali na preizkušnje v avstrijskem Saalbachu (smuk in superveleslalom). Tam bosta 13. in 14. 2. na sporedu smuk in superveleslalom, ki bi ju po prvotnem scenariju moral gostiti kitajski Yanqing. Generalka za olimpijske igre je iz znanih razlogov (epidemija kronavirusa) odpadla. Smukače med katerimi bodo tudi Martin Čater, Klemen Kosi, Miha Hrobat in Boštjan Kline prvi uradni trening čaka že v torek 11. februarja, drugi dan potem, še pred vikendom (četrtek in petek) pa bodo lovili nove točke svetovnega pokala.

kranjecBo ˝rdeči˝ Kranjec v Franciji znova osvojil tudi slalomske točke? (Foto: Gepa)  

SPORED, ženske (Garmisch – Partenkirchen):
Sobota, 8.2.2020, smuk (11:30)
Nedelja, 9.2.2020, superveleslalom (11:15)

SPORED, moški (Chamonix in Saalbach):
Sobota, 8.2.2020, slalom (10:00, prva vožnja; 13:00, druga vožnja)
Nedelja, 9.2.2020, paralelni veleslalom (9:30, kvalifikacije; 13:15, finale)
Četrtek, 13.2.2020, smuk (12:45)
Petek, 14.2.2020, superveleslalom (11:00)

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov