Najtežji smuk na svetu Matthiasu Mayerju, Slovencem preboj med elitno trideseterico ni uspel

25.01.2020

Zmagovalec najprestižnejšega moškega smuka za svetovni pokal je domačin Matthias Mayer. Ob 29-letnemu smučarju iz avstrijske Koroške sta v Kitzbühlu na stopničkah stala še Vincent Kriechmayr (Avstrija) in Beat Feuz (Švica), ki sta si razdelila drugo mesto. Slovenska smukaška trojka je tokrat ostala brez novih točk. Boštjan Kline, Klemen Kosi in Miha Hrobat so se razvrstili med 43. in 45. mestom. Jutri bo v Kitzbühlu še slalom s Štefanom Hadalinom in Žanom Kranjcem.

KosiKlemen Kosi z nastopi v Kitzbühlu ni zadovoljen. (Foto: Gepa)

Na sloviti Streif se je prvi pognal Američan Bryce Bennet, ki je na koncu zasedel solidno osmo mesto, sam vrh pa so krojili smukači iz alpskih držav. Smukaška zmaga na jubilejnem 80. pokalu Hahnenkamm je na veselje številnih gledalcev pripadla domačemu smukaču Matthiasu Mayerju, ki je danes četrtič zmagal na smukaških tekmah svetovnega pokala. V Kitzbühlu, na smukaških tekmah, doslej še ni bil višje od osmega mesta, danes pa mu je le uspel veliki met. Superveleslalomski zmagi na Streifu (2017) in še petim superveleslalomskim stopničkam je tako dodal še prestižno smukaško lovoriko. Dvaindvajset stotink za danes najbolj popularnim Korošcem na Tirolskem sta na drugem mestu zaostala Vincent Kriechmayr (Avstrija) inzmagovalec Wengna, Beat Feuz (Švica). Slednji je tako smuk na Streifu že četrtič končal na drugem mestu.  Za pet stotink je stopničke zgrešil na treningu zelo uspešni Francoz Johan Clarey (četrto mesto), peti pa je bil njegov rojak Maxence Muzaton. Zmagovalec včerajšnjega superveleslaloma, Norvežan Kjetil Jansrud (prvi iz nealpske dežele) je smuk končal na šestem mestu, do dvanajstega mesta pa so se zvrstili Nemec Romed Baumann (7.), že omenjeni Američan Bennet (8.), Norvežan Aleksander Aamodt Kilde (9.), Švicar Carlo Janka (10.), Nemec Andreas Sander (11.) in Italijan Matteo Marsaglia (12.) Vsi so za zmagovalcem zaostali manj kot sekundo!

Slovenski smukaški trojki preboj med elitno trideseterico tokrat ni uspel. Najhitrejši je bil Boštjan Kline (+ 3.75), ki je tekmo končal na 43. mestu.  Tik za njim sta se na 44. in 45. mestu zvrstila še Klemen Kosi (+3.88) in Miha Hrobat (+3.91).

˝Po včerajšnjih superveleslalomskih točkah sem bil pred današnjim smukom precej samozavesten. Dobre občutke z včerajšnje tekem sem želel prenesti tudi na današnjo tekmo. Žal se mi ni izšlo po željah in pričakovanjih. Tekma je pozabljena, potrebno se bo osredotočiti na nove izzive, ˝nam je po tekmi povedal Boštjan Kline, pritrjuje pa mu tudi Klemen Kosi, ki z nastopi v Avstriji seveda ni zadovoljen. ˝Potrebno se bo pobrati in dvigniti na fizični in psihični nivo, ki prinaša uspehe. Za mano je najslabši vikend v sezoni. Res je, da na terenu nisem prikazal vseh svojih sposobnosti, ampak tudi forma v tem trenutku ni prava. Seveda verjamem vase in sem prepričan, da se bodo zadeve kmalu obrnile v pravo smer. Včasih je za to potreben le en manjši ˝klik˝ …,˝ ocenjuje Klemen Kosi, ki je v družbi Klineta in razočaranega Mihe Hrobata, ta je danes pričakoval precej več, zapustil smukaško areno na 80. pokalu Hahnenkamm.

˝Spektakularna tekma. Res veliko smukačev je prikazalo zelo dobre vožnje. Žal naših fantov tokrat ni bilo med njimi, čeprav so bili obeti po treningih in včerajšnji dobri superveleslalomski tekmi dobri. Vzroki? Potrebna bo natančna analiza in pogovor ˝nam je po tekmi povedal trener Grega Koštomaj, ki bo fantom v naslednjih dneh namenil nekaj počitka. ˝V zadnjih tednih smo bili vseskozi na poti, tako da vsi skupaj potrebujemo nekaj dni oddiha za počitek in razmislek. Po današnjem neuspehu je potrebno ˝ohladiti glave˝ in se znova zbrati za naporno nadaljevanje sezone, ˝ še dodaja Koštomaj, ki že razmišlja o novih preizkušnjah v Garmisch Partenkirchnu (8.-9.2.; smuk in superveleslalom).

Jutri bo v Kitzbühlu na sporedu še slalom, na katerem bosta nastopila tudi Štefan Hadalin in Žan Kranjec.

Zvočne izjave:
>>> Grega Koštomaj
>>> Boštjan Kline
>>> Klemen Kosi

Rezultati

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov