Trojna italijanska zmaga na drugem smuku v Banskem, Ilka Štuhec devetnajsta

25.01.2020

Na drugem smuku za svetovni pokal v bolgarskem Banskem so stopničke zasedle italijanske smučarke. Zmagala je Elena Curtoni pred Marto Bassino, tretja pa je bila Federica Brignone. Edina slovenska smučarka na bolgarskem vikendu hitrih disciplin, Ilka Štuhec, je zasedla devetnajsto mesto. Jutri zgodaj dopoldan (9:15) bodo smučarke nastopile še v superveleslalomu, nato pa se selijo v Rusijo, na prizorišče olimpijskih iger ˝Soči 2014˝.

StuhecIlka Štuhec je na drugem smuku v Banskem zasedla 19. mesto. (Foto: Gepa)

Štart drugega smuka so organizatorji prestavili za pol ure (10:15 namesto 9:45), saj so smukačicam želeli zagotoviti karseda enakovredne pogoje na progi. Toda tudi danes se je izkazalo, da so imele smukačice z višjimi štartnimi številkami, kar se tiče vidljivosti, pogoje na tehnično zahtevni progi prednost. Tako se je na sam vrh, prvič v karieri, s štartno številko 28 zavihtela Italijanka Elena Curtoni (včeraj četrta), ki je bila za 10 stotink hitrejša od rojakinje Marte Bassino (drugo mesto) in 14 stotink od Federice Brignone (tretje mesto). Slednja se je kot edina na zmagovalni oder prebila na obeh smukih (včeraj je bila druga) v Banskem. To pa po včerajšnji zmagi ni uspelo Američanki Mikaeli Shiffrin, ki je današnji smuk končala na nehvaležnem četrtem mestu. Na petem je pristala še ena smučarska z višjo štartno številko (27), Breezy Johnson (ZDA).   

Za našo Ilko Štuhec se tudi drugi smuk v Banskem ni izšel po njenih željah. Z zaostankom dveh sekund in petnajstih stotink je bila še mesto nižje kot včeraj, zasedla je devetnajsto mesto med triinštiridesetimi uvrščenimi smukačicami. Sedem jih današnje tekme ni končalo, med drugimi tudi včeraj tretja, Švicarka Joana Haehlen.

˝Na nekaterih odsekih sem bila že boljša kot včeraj. Ampak ostaja dejstvo, da tudi danes na tej zelo zaviti progi nisem našla pravega ritma. Jutri bo postavitev zagotovo še bolj veleslalomska, ˝nam je pred popoldansko analizo današnje tekme povedala Ilka, ki se veseli, da se bolgarski vikend na progi, ki ji ne leži počasi končuje. 

Smučarke, ki nastopajo v hitrih disciplinah jutri v Banskem čaka še superveleslalom, nato pa se selijo v Rusijo (Rosa Khutor), na prizorišče olimpijskih iger iz leta 2014. Tam bosta naslednji konec tedna (1. in 2. februar) na sporedu smuk in superveleslalom.

Zvočna izjava:
>>> Ilka Štuhec 

Rezultati

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov