EC: Meta Hrova in Ana Bucik na odru za zmagovalke

24.01.2020

V svetovnem pokalu so ta konec tedna na sporedu tekme v hitrih disciplinah, zato se je naša reprezentanca za tehnične discipline odpravila v Švico na tekme evropskega pokala. Na izjemno drugo mesto se je na drugi tekmi v Haslibergu uvrstila Meta Hrovat, uspeh pa je s super tretjim mestom dopolnila Ana Bucik.

Meta Hrovat Foto: Gepa

Na prvi tekmi v Haslibergu so imele naše kar nekaj težav. Najboljša je bila Maruša Ferk na 15. mestu, do točk za evropski pokal pa je piršla še Neja Dvornik, ki je bila 18. Meta Hrovat je na prvem slalomu naredila veliko napako v prvi vožnji in tekmovanje zaključila na zadnjem 38. mestu, Ana Bucik, Andreja Slokar in Klara Livk so odstopile.

Drugi dan pa nato popoln  napad naših tekmovalk. Meti Hrovat se je zmaga izmuznila za vsega 12 stotink sekunde. Prehitela jo je Italijanka Martina Peterlini. Za izjemen usepeh reprezentance je poskrbela Ana Bucik, ki je za zmagovalko zaostala 48 stotink in stopila na najnižjo stopničko. Do točk je drugi dan prišla še Andreja Slokar, ki je bila 27.


Hasliberg, uradni rezultati

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov