Superveleslalom v Kitzbühlu Jansrudu, do točk tudi Hrobat in Kline

24.01.2020

Uvodno preizkušnjo jubilejnega 80. pokala Hahnenkamm je dobil Norvežan Kjetil Jansrud. Drugo mesto sta si na petem superveleslalomu sezone razdelila Jansrudov rojak Aleksander Aamodt Kilde in domačin Matthias Mayer, ki sta za prvouvrščenim, ta je dobro formo nakazal že z najboljšim časom na četrtkovem prvem smukaškem treningu, zaostala šestnajst stotink. Izmed slovenske četverice sta nove točke svetovnega pokala osvojila Miha Hrobat (19. mesto) in Boštjan Kline (23. mesto), Tilnu Debelaku (43.) in Klemnu Kosiju (44.) pa to žal ni uspelo. Že včeraj se je nastopu na tekmah v Kitzbühlu odpovedal Martin Čater.

klineBoštjan Kline se je po več kot mesecu dni znova uvrstil med dobitnike točk svetovnega pokala. (Foto: Gepa)

Hrobat med dvajseterico, do novih točk po več kot mesecu dni tudi Kline

34-letni norveški veteran Kjetil Jansrud je v Kitzbühlu osvojil že svojo trinajsto superveleslalomsko zmago na tekmah svetovnega pokala. Da bo na Petelinjem grebenu konkurenčen, je napovedal že s četrtkovim najboljšim časom na prvem uradnem smukaškem treningu. Dobro formo in bogate izkušnje (prve točke svetovnega pokala na tem prizorišču je osvojil že leta 2010)  je unovčil tudi na današnji tekmi, ki jo je dobil s prednostjo šestnajstih stotink pred rojakom Aleksandrom Aamodtom Kildejem in domačinom Matthiasom Mayerjem, ki sta si razdelila drugo mesto. Tako kot na obeh smukaških treningih, je bil tudi na prvi tekmi najboljši Slovenec Miha Hrobat, ki se mu je uspelo prebiti med prvo dvajseterico (19. mesto).  ˝Občutki po današnji tekmi so mešani, saj vem, da zmorem precej več. Pred drugim merjenjem vmesnega časa se mi je namreč pripetila dokaj nenavadna napaka, posledično sem izgubil hitrost in nekaj mest, ˝ nam je po tekmi povedal danes naš najboljši smučar. Svojo najvišjo uvrstitev v tej sezoni in druge letošnje točke svetovnega pokala je s 23. mestom osvojil tudi Boštjan Kline. ˝Z uvrstitvijo in točkami sem zadovoljen, z vožnjo pa ne preveč. Le zgornji del je bil dober, v srednjem sem preveč na silo pospeševal, v spodnjem nisem ˝spustil˝smuči. Vsekakor pa lahko z današnje tekme potegnem nekaj pozitivnih zaključkov, ˝ pravi Kline. Brez točk sta ostala Tilen Debelak (43. mesto) in Klemen Kosi (44. mesto). ˝Super tekma, super vzdušje. Moja vožnja in uvrstitev pa čisto nasprotje. Slaba. Že na prvem skoku sem naredil usodno napako, izgubil sem hitrost. Tako sem že zgoraj vedel, da točk danes pač ne bo,˝ nam je po tekmi povedal Kosi, ki bo ob Hrobatu in Klinetu (Martin Čater se je nastopu odpovedal že včeraj) slovenske barve zastopal tudi na jutrišnjem smuku, ki se prične ob 11.30.

˝Danes so imeli smučarji na izredno dobro pripravljeni progi ob lepem vremenu odlične in enakovredne pogoje. Zelo solidne so bile tudi vožnje naših fantov, tako da z dvignjenimi glavami zaključujemo prvi tekmovalni dan v Kitzbühlu. S podobnim pristopom tudi jutri lahko računamo na uvrstitve med prvo trideseterico, ˝je bil po prvi tekmi zadovoljen trener Grega Koštomaj.

V Kitzbühel so danes prispeli tudi Bergant, Hadalin in Kranjec

V nedeljo bo v Kitzbühlu na sporedu še slalom s Štefanom Hadalinom in Žanom Kranjcem. ˝Zadnje tri dni smo skupaj z Norvežani trenirali v avstrijskem Hinterreitu. Sredinemu veleslalomskemu sta sledila še dva slalomska treninga. Imeli smo odlične pogoje za delo, trenirali smo v podobnih razmerah kot jih pričakujemo na nedeljski tekmi, ˝ pa nam je pred današnjim prihodom v mondeni Kitzbühel sporočil naš glavni trener za tehnične discipline, Klemen Bergant.

Zvočne izjave:
>>> Grega Koštomaj
>>> Miha Hrobat
>>> Boštjan Kline
>>> Klemen Kosi
>>> Klemen Bergant


Rezultati

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov