Prva zmaga Shiffrinove v letu 2020, Ilka Štuhec osemnajsta

24.01.2020

Američanka Mikaela Shiffrin je na prvem smuku v bolgarskem Banskem dosegla svojo prvo zmago za svetovni pokal v koledarskem letu 2020 in hkrati peto v letošnji sezoni. Druga je bila Italijanka Federica Brignone, tretja pa Švicarka Joana Haehlen. Edina slovenska udeleženka vikenda hitrih disciplin v Bolgariji, Ilka Štuhec, je osvojila osemnajsto mesto.

Ilka
Ilka Štuhec je na prvi izmed treh tekem v Banskem zasedla 18. mesto. (Foto: Gepa)

Američanka Mikaela Shiffrin je na zelo zahtevni progi, Bolgari so jo poimenovali po legendarnem Marcu Girardellliju, prvič v koledarskem letu 2020 stopila na najvišjo stopničko. To je hkrati njena peta zmaga v tej sezoni in prva v smuku. Druga je bila še ena vsestranska smučarka, Italijanka Federica Brignone, ki je za Američanko zaostala za osemnajst stotink sekunde. Prve stopničke v karieri (tretje mesto) si je prismučala najhitrejša na včerajšnjem treningu, 28-letna Švicarka Joana Haehlen.

Ilka Štuhec je ˝neklasični smuk˝ na jugozahodu Bolgarije, končalo ga je samo štiriintrideset izmed enainpetdeset nastopajočih, končala na 18. mestu. Za Shiffrinovo je  zaostala nekaj več kot dve sekundi (+2.36). ˝Z današnjim smukom oz. malo hitrejšim veleslalomom, če se lahko tako izrazim, seveda ne morem biti zadovoljna. Začela sem zelo dobro, sledilo je nekaj napak, zaključek pa ni bil dober, sploh nisem bila zanesljiva. Danes popoldan bomo z ekipo vožnjo seveda analizirali, nato pa se bomo osredotočili na jutrišnjo tekmo˝ nam je po tekmi, na kateri so imele smučarke zelo različne pogoje (vidljivost), povedala Štuhčeva.

V smukaškem seštevku svetovnega pokala na vrhu ostaja zmagovalka z zadnje tekme v avstrijskem Altenmarktu, Švicarka Corrine Suter (danes štirinajsta). Mikaela Shiffrin se je prebila na drugo mesto, tretja pa je Čehinja Ester Ledecka (danes dvajseta). Ilka Štuhec je, tako kot na današnji tekmi, na osemnajstem mestu. Smučarke jutri v Banskem čaka še en smuk, vikend hitrih disciplin pa bodo zaključile z nedeljskim superveleslalomom.     

Zvočna izjava:
>>> Ilka Štuhec

Rezultati

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov