Smukači in smukačice v Kitzbühlu in Banskem zaključili z uradnimi treningi

23.01.2020

Izmed slovenskih reprezentantov se je na današnjih smukaških treningih  najbolj izkazala Ilka Štuhec, ki je na edinem uradnem treningu v bolgarskem Banskem osvojila deveto mesto. Jutri in v soboto bo Štuhčeva tekmovala v smuku, v nedeljo pa še v superveleslalomu. V Kitzbühlu je bil tudi na drugem treningu najvišje uvrščeni Slovenec Miha Hrobat (31. mesto). Klemen Kosi je dosegel 35., Boštjan Kline pa 43. čas drugega treninga. Martin Čater se je po dogovoru s strokovnim štabom nastopu na zadnjem treningu in tudi obeh tekmah odpovedal.

IlkaIllka Štuhec bo jutri nastopila s številko 15. (Foto: Gepa)

Ilka Štuhec je na edinem uradnem smukaškem treningu pred vikendom hitrih disciplin v največjem smučišču na Balkanu znova opozorila nase, tokrat z devetim mestom. ˝Treninga sem se lahko resno lotila, progo poznam, prevozila sem jo že večkrat, tako na tekmah kot treningih ˝pravi Ilka in dodaja, da ima na tej neklasični progi še nekaj rezerve, saj se je na edini trening vožnji pri nekaterih zavojih še uštela v ˝timingu˝. Najbolj popolna vožnja je na treningu uspela Švicarki Joani Haehlen (prvo mesto, druga je bila Italijanka Federica Brignone, tretja pa Avstrijka Tamara Tippler. Smukačice bodo jutrišnjo tekmo pričele ob 9:45. Ilka se bo na progo podala kot petnajsta, na štartu pa bo enainpetdeset smukačic. Omeniti velja še, da bo v Banskem dragocene izkušnje kot predtekmovalec nabiral naš mladi up Rok Ažnoh, ki je na nedavnih mladinskih olimpijskih igrah osvojil srebrno kolajno v superveleslalomu.

V Kitzbühlu je bil na slovitem Streifu tudi na drugem treningu naš najboljši predstavnik Miha Hrobat (31. mesto), ki je tako napovedal boj za nove točke. Blizu trideseterici je bil tudi Klemen Kosi (35. mesto), Boštjan Kline pa je dosegel 43. čas zadnjega uradnega treninga. Martin Čater je drugi trening izpustil, odpovedal se je tudi jutrišnjemu in sobotnem nastopu. ˝Na zahtevnem  in ledenem terenu se Martinovo koleno ni najbolje odzvalo, tako da smo po današnjem ogrevanju skupaj sprejeli smiselno odločitev. Martin bo obe tekmi izpustil, ˝nam je s Kitzbühla javil trener Grega Koštomaj, ki bo jutri na superveleslalomu poleg Hrobata, Kosija in Klineja v ogenj poslal še Tilna Debelaka, na sobotnem smuku pa bo tokrat torej nastopila samo trojica slovenskih smukačev. Na današnjem treningu je bil najhitrejši Francoz Johan Clarey (včeraj tretji), drugi je bil Norvežan Aleksander Aamodt Kilde, tretji pa domačin Matthias Mayer. Včeraj najhitrejši, Norvežan Kjetil Jansrud, je bil danes dvanajsti.  

HrobatMiha Hrobat je bil tudi na drugem uradnem treningu najhitrejši Slovenec. (Foto: Gepa)

Zvočna izjava:
>>> Ilka Štuhec

Rezultati, uradni trening Bansko
Rezultati, drugi uradni trening Kitzbühel

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov