DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Mark Hafnar v Le Tufeju do srebrne medalje na MOI

19.01.2020

Na posamezni tekmi smučarjev skakalcev v francoskem Le Tufeju na 3. zimskih mladinskih olimpijskih igrah je Mark Hafnar osvojil srebrno medaljo.

Najboljši trije na 3. mladinskih olimpijskih igrah © SloSki

V mrzlem in vetrovnem Le Tufeju sta na 80-metrski skakalnici danes potekali posamični tekmi smučarjev skakalcev in skaklk. Na dopoldanski tekmi je od dveh Slovenk višje končala Lara Logar, ki je zasedla zelo dobro 7. mesto, Pia Mazi pa je končala na 16. mestu.

Še bolj uspešna sta bila popoldne Jernej Presečnik in Mark Hafnar. Na maratonski preizkušnji je Hafnar po prvi seriji zasedal 4. mesto, z zelo majhnim zaostankom, le dveh desetink točke za stopničkami, Presečnik pa je bil šesti. Slednji je v finalni seriji zadržal šesto pozicijo, Hafnar pa je z odličnim skokom prehitel Rusa Danila Sardeeva in Avstrijca Davida Hagna, premoč je moral priznati le Avstrijcu Marcu Wörgörtterju.

To je tretja posamična medalja na mladinskih olimpijskih igrah za Slovenijo, Anže Lanišek in Bor Pavlovčič sta na prejšnjih igrah postala olimpijska prvaka. “Počutim se vrhunsko, uspela sta mi dva zelo dobra skoka, zelo sem zadovoljen! Koncentracijo sem držal na maksimumu in tudi motivacijo, saj mi na treningu ni šlo dobro. Izšlo se je v pravem trenutku. Konkurenco sem poznal še iz prejšnjih mednarodnih tekem, je močna. Pred tekmo sam sebe nisem uvrščal nikamor, želel sem le narediti skoke s treningov in prejšnjih tekmovanj.”

Mark Hafnar je mladinski olimpijski podprvak © SloSki

Jutri bo v Le Tufeju na sporedu še tekma mešanih ekip.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov