DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Za konec japonske turneje Križnarjeva na 8. mestu

19.01.2020

Z drugo posamično tekmo v Zau na srednji skakalnici se je končala japonska turneja. Na zadnji tekmi so točke osvojile štiri naše skakalke.

V Zau je danes potekala še zadnja izmed petih tekem japonske turneje. Vseh pet Slovenk je zanesljivo opravilo s kvalifikacijami pred tekmo, brez točk pa je žal ostala Jerneja Brecl, ki je s 75.5 metri zasedla 36. mesto. Nove točke si je z 80.5 metri in 74,4 točkami zagotovila Katra Komar na 25. mestu, Špela Rogelj je po desetem mestu v kvalifikacijah v prvi seriji skočila 79.5 metrov in je z 74,7 točkami zasedala 24. mesto. Ema Klinec je pristala pri 86 metrih, zbrala je 90,6 točk in je bila 13., Nika Križnar pa je bila znova najboljša naša z 92 metri in 99,0 točkami na 7. mestu.

Na vrhu sta bili Avstrijki Eva Pinkenlnig z 99 metri in 114,6 točkami pred rojakinjo Chiaro Hölzl, ki je skočila 97.5 metrov, zbrala pa je 113,5 točk, tretja je bila Norvežanka Maren Lundby z 92 metri in 105,8 točkami.

V finalni seriji je Komarjeva z 79 metri in 148,8 točkami zadržala 25. mesto, Rogljeva pa je s 77.5 metri in 139,4 točkami padla na 28. mesto. Klinčeva je skočila 85.5 metrov in je s 177,2 točkami padla na 14. mesto. "Ne s skoki, ne z rezultatom nisem zadovoljna. Še najboljši je bil kvalifikacijski skok. Šteje le tekma, želela sem preveč, glava se je poigrala z mano. Še vedno pa se počutim dobro, vem na čem delam, kaj moram narediti in grem čisto mirno naprej. Če pogledam celo Japonsko je bilo veliko skokov, trajalo je kar nekaj časa. Gledam nase in na to, da sem pokazala kar nekaj lepih skokov, slabe pa bom v tej sezoni izboljšala," je povedala Klinčeva.

Eno mesto pa je v finalu izgubila tudi Križnarjeva, ki je z 92 metri in skupno 197,7 točkami zasedla 8. mesto. "Za mano je nova, lepa tekma. Vem, da še veliko lahko spremenim, dodam. Predvsem imam težave na mizi, kjer ne odskočim tako, da bi lažje letela. V zraku imam nekaj težav s premikanjem rok, uidejo mi nazaj in zato imam tudi težave z doskokom. Zato sem lahko zelo zadovoljna z osmim mestom, glede na skoke. Včerajšnji dan je bil zame veliko lepši kot danes, vsi skoki so bili na ekipni tekmi zelo lepi in takih skokov si želim na naslednjih tekmah. Na sploh se mi je Japonska zdela zelo super. Nabrala sem kar nekaj novih izkušenj predvsem v Sapporu. Tam moram pregrizniti in iti naprej. Deseterica tam ne sme uiti. Naslednje leto bomo dodali toliko več in se že veselim," je po koncu Japonske povedala Križnarjeva.

Tretjič zapored je zmagala Pinkelnigova z 226,5 točkami pred Hölzlovo, ki je imela 224,7 točk, tretja je bila Lundbyjeva z 213,1 točkami. Takole je vse skupaj sklenil še naš glavni trener, Zoran Zupančič: "Znova je bilo malo bolj turbolentno in znova nismo realizirali vseh skokov. Solidni sta bili Nika Križnar in Ema Klinec. Nika je bila ponovno med deset, sem tudi cilja s svojimi skoki. Pohvale danes tudi Katri Komar za nove točke, ostale niso oddelale, kot bi morale. Že v prvi seriji je, verjetno zaradi tega, ker je po včerajšnjih dobrih predstavah želela napadati, naredila Ema. Tudi Špela Rogelj danes ni prikazala svojih skokov, tako kot tudi ne Jerneja Brecl. Veseli predvsem kvalifikacijska serija danes, kjer smo prikazali zelo dobre skoke. Torej, če skupaj spravimo svoje znanje, smo s tistim kar pride, lahko zelo zadovoljni. Zdaj zaključujemo z Japonsko, zapomnili so jo bomo po izrednih predstavah avstrijskih tekmovalk. Popolnoma so prevladale, do njih je kar večja razdalja, a upamo, da jo čim prej zmanjšamo. V Romuniji morda pride do manjših menjav v naši ekipi." 

Naslednji tekmi bosta na sporedu prihodnji konec tedna v romunskem Rašnovu.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov