Flisar najvišje v tej sezoni, a znova ostal v četrtfinalu

18.01.2020

Filip Flisar je tudi na prvi tekmi v novem koledarskem letu obstal v četrtfinalu. Po izjemno dobro odpeljani vožnji v osmini finala, je nato izpadel v četrtfinalu in zasedel sicer zelo solidno 10. mesto.

Filip Flisar letos beleži uvrstitve med 10. in 16. mestom. Foto: Gepa

V Nakaski v Kanadi se je nadaljeval svetovni pokal v smučarskem krosu. V Kanadi je prava zima, saj se je temperatura zraka v preteklih dneh spustila tudi pod -30 stopinj Celzija, danes pa je bilo v času tekmovanja "samo" minus 18. Peklenski mraz ni pretirano oviral našega šampijona, ki je odločno začel tekovalni dan. Prvo današnjo vožnjo je Filip Flisar zmagal, z njim pa je v četrtfinale napredoval domačin Brady Leman. Nato pa se je ponovila zgodba iz letošnje sezone. Flisar je v četrtfinalu slabše štartal, nato lovil tekmece, a več kot do tretjega mesta v svoji skupini mu ni uspelo. V nadaljevanje sta se uvrstila dva domačina Reece Howden, ki je danes tudi zmagal in Leman, ki je bil tokrat hitrejši od našega šampijona. "Proti preteklim dnem danes niti ni bilo tako mrzlo, je bilo samo okoli minus 20. Pretekle dni je bilo veliko huje," je vpliv vremenskih razmer komentiral Flisar, nato pa nadaljeval: "V letošnjem letu je prišlo tako daleč, da sem pred četrtfinalom kar nekoliko dodatno nervozen.Sploh ne vem kaj naj povem. Definitivno 10. mesto ni slab rezultat, sigunro pa ni to, kar jaz hočem. Še vedno imam občutek, da, ko bom letos enkrat preskočil četrtfinale, bom takoj tudi na stopničkah. Samo prebiti moram enkrat četrfinale in bo bolje, gremo dalje na Švedsko", je še vedno optimističen Flisar, ki se sedaj seli na Švedsko, kjer sledijo nove tekme za svetovni pokal v Idre Fjallu, kjer je Flisar pred sezono tudi treniral. "Letošnji trening pred začetkom sezone je potekal na drugi progi, tako da to ne bo nobena prednost. Mi je pa tekma na Švedskem všeč, proga tam je OK, samo upam, da bo zunaj bolj toplo, da se malo ogrejemo," je o ciljih za prihodnji dve tekmi povedal Filip.

Velike zmage se je v ledeni Kanadi razveselil Howden, ki je v velikem finalu premagal rojaka Kevina Druryja, tretje in četrto mesto pa sta zasedla dva Nemca. Tretji je bil Kevin Bohnacker, četrti pa Florian Wilmsmann.


Uradni rezultati

Zvočna izjava Filip Flisar (mp3)

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov