DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Skakalke v Zau do petega mesta na ekipni tekmi

18.01.2020

Japonski Zao je gostil prvo izmed dveh letošnjih ekipnih tekem smučark skakalk. Naša četverica je končala na petem mestu.

Ema Klinec © GEPA

V Zau se je odvijala prva ekipna tekma smučark skakalk v letošnji sezoni svetovnega pokala. Za našo ekipo je tekmo odprla Špela Rogelj, ki je skočila 79 metrov, Jerneja Brecl je v drugi skupini pristala pri 73.5 metrih, precej boljši sta bili nato Ema Klinec z 89.5 in Nika Križnar z 90.5 metri. Naše so v prvi seriji zbrale 349,1 točk, kar je bilo dovolj za peto mesto, uvrščene so bile za Avstrijkami, ki so imele skoraj sto točk naskoka pred Japonkami, tretje so bile Norvežanke, četrte pa Rusinje, 15 točk pred našimi.

Finalno serijo je Rogljeva odprla z 79.5 metri, kar je pomenilo, da so s 432,7 točkami naše še vedno pete, sicer le štiri desetinke za Rusinjami. Breclova je prav tako ponovila dosežek prve serije, pristala je pri 73.5 metrih, 497,9 točk pa je naše znova oddaljilo od Ruisnj na četrtem mestu, razlika je znašala več kot 20 točk.

Klinčeva je v finalu skočila 90.5 metrov, 606,3 točk je še vedno pomenilo peto mesto pred zadnjo skupino tekmovalk. Končno peto mesto je Križnarjeva potrdila z daljavo dneva za našo reprezentanco, 93 metri, skupno so zbrale 711,7 točk. Zelo prepričljivo in pričakovano so slavile Avstrijke, ki so že s sedmimi skoki imele več točk kot vse ostale reprezentance z osmimi. Na koncu so zbrale 889,4 točk, drugouvrščene Japonke 749,0, tretje Norvežanke 748,6 in četrtouvrščene Rusinje 722,6 točk. "Čestitke celotni ekipi za dosežen rezultat. Trenutno so skoki dobri za takšen rezultat. Tekma je bila poštena in lepa, prav presenetljivo mirno za Japonsko. Moji skoki še niso na želenem nivoju. V ekipi so štiri tekmovalke in dve ne moreta nositi bremena štirih," je povedala po današnji tekmi Špela Rogelj.

Glavni trener Zoran Zupančič je dodal: "Od štirih tekmovalk sta danes dobro delovali le dve. To je žal premalo za boj za kolajne. Celotno tekmo smo bili sicer blizu, a dvakrat po pet metrov premalo je dovolj, da se oddaljši od tistega, česar smo bili danes sposobni. Res lahko pohvalim Emo Klinec in Niko Križnar, ki sta tudi danes delovali odlično. Zelo lepi posamezni rezultati, je pa res, da preostali del ekipe na Japonskem ne funkcionira pravilno. Jutri je še ena priložnost in upam, da jo izkoristi čim več tekmovalk."

Jutri bo v Zau na sporedu še druga posamična preizkušnja na srednji skakalnici v tej sezoni, nato pa se karavana vrača nazaj v Evropo.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov