DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Nika Križnar in Ema Klinec v Zao med najboljšo sedmerico

17.01.2020

V japonskem Zau so se najboljše smučarke skakalke pomerile na prvi tekmi letošnje sezone svetovnega pokala na srednji skakalnici. Nika Križnar in Ema Klinec sta skočili med najboljšo sedmerico.

Nika Križnar je po prvi seriji zasedala odlično 4. mesto © GEPA

Japonski Zao je gostil prvo letošnjo tekmo svetovnega pokala na srednji skakalnici. Potem, ko so bile včeraj v kvalifikacijah uspešne vse naše skakalke, sta danes žal brez točk ostali najmlajši članici ekipe, Jerneja Brecl in Katra Komar. Slednja je s 73 metri zasedla 36. mesto, prva pa z 78.5 metri in 66,4 točkami nesrečno 31. mesto, 1,4 točke od finalne serije.

Špela Rogelj jes 86.5 metri in 80,4 točkami po prvi seriji zasedala 20. mesto, Ema Klinec je imela zelo slabe vetrovne razmere in je s 83.5 metri ter 91,0 točkami zasedala 10. mesto, sijajna pa je bila Nika Križnar, ki je z 90.5 metri in 100,9 točkami zasedala odlično 4. mesto. Le 4 desetinke točke pred njo je bila Nemka Katharina Althaus z 91.5 metri, druga je bila domačinka Sara Takanaši z 92.5 metri in 107,1 točkami, vodila pa je zmagovalka zadnje tekme, Avstrijka Eva Pinkelnig s 97.5 metri in 115,3 točkami.

V finalni seriji je Rogljeva z 79.5 metri in 161,5 točkami izgubila dve mesti in je končala na 22.  mestu. Klinčeva je v finalni seriji dokazala, da je v prvi seriji šlo zgolj za smolo z vetrom saj je z nižjega zaletišča skočila kar 92 metrov, s 199,8 točkami pa je v močni konkurenci napredovala na 7. mesto. "Bolj kot s čimer koli sem zadovoljna s tem, da se mi je uspelo zbrati po Sapporu. Potrebno je bilo vložiti kar nekaj energije v to. Vesela pa sem tudi drugega skoka, to je bil že približek tega, kar si želim za naprej. V tem slogu želim nadaljevati, stopnjevati in pridobivati na samozavesti," je povedala Klinčeva.

Tik pred njo je z 88 metri končala Križnarjeva, ki je zbrala 201,4 točk, le dve desetinki je zaostala za vodilno v skupnem seštevku, Maren Lundby. "Prva tekma je za mano, sem zadovoljna, sploh glede na to, kako so včeraj potekale kvalifikacije in trening. Želela sem popraviti veliko stvari pa se ni ravno izšlo, malce tudi zaradi zdravstvenih težav. Danes sem se nekako pobrala, naredila en soliden skok, v drugem sem preveč želela na mizi, enostavno je bil cel odskok za mizo. Želil popraviti točnost na mizi in sam let, tako da se že veselim jutrišnje ekipne tekme," je povzela Križnarjeva.

Druge zaporedne zmage se je razveselila Avstrijka Pinkelnigova, ki je v finalu skočila 95.5 metrov, zbrala je 232,3 druga je bila Takanašijeva z 215,0 točkami, tretja pa še ena Avstrijka, Chiara Hölzl z 212,6 točkami. Takole je vetrovno tekmo v Zau povzel glavni trener naših, Zoran Zupančič: "Prvič smo na Japonskem lahko zadovoljni. Ne glede na težke razmere, cela tekma je bila kar vetrovna. Spet smo bili v stiku z najboljšimi. Nika je v prvi seriji skočila zelo lepo, Ema je imela smolo z vetrom, a je bila kljub temu deseta. Špela je tudi skočila lepo. V finalu smo napadali. Špela je naredila manjšo napako, zamudila je skok, Ema je naredila super skok, Nika je ponovila napako Špele, je pa napadala stopničke. 6., 7. in 22. mesto. To je dokaz, da lahko tekmujemo in se borimo za najvišja mesta. Žal najmlajši tekmovalki danes nista realizirali pričakovanj. Jutri gremo na ekipni tekmi v boj za stopničke."

Jutri bo v Zau na sporedu ekipna tekma, za našo reprezentanco bodo skakale Ema Klinec, Nika Križnar, Špela Rogelj in Jerneja Brecl, v nedeljo pa še ena posamična, nato se karavana vrača nazaj v Evropo.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov