Druga letošnja zmaga Federice Brignone in odstop Ilke Štuhec

12.01.2020

Zmagovalka alpske kombinacije v Altenmarktu je Italijanka Federica Brignone, ki je bila v skupnem seštevku superveleslaloma in slaloma za petnajst stotink sekunde hitrejša od Švicarke Wendy Holdener (drugo mesto) in za dvainosemdeset stotink sekunde od rojakinje Marte Bassino, ki je zasedla tretje mesto. Naša edina predstavnica, Ilka Štuhec, je po včerajšnjem sedmem mestu v smuku danes odstopila in tako ostala brez uvrstitve.

IlkaIlka Štuhec je odstopila v prvem delu aplske kombinaceije (superveleslalom) in tako ostala brez uvrstitve. (Foto: Gepa)

Federica Brignone je po decembrski zmagi na veleslalomu v francoskem Courchevelu še drugič letos stopila na najvišjo stopničko. 29-letna Italijanka je tako že četrtič zmagala na tekmi svetovnega pokala v alpski kombinaciji. Preostale tri je v zadnjih treh letih (2017 – 2019) osvojila v švicarski Crans Montani, ki 23. februarja gosti naslednjo letošnjo tekmo v alpski kombinaciji. Drugo mesto je danes osvojila, najhitrejša v slalomu, Švicarka Wendy Holdener, ki je tako izenačila svojo najboljšo letošnjo uvrstitev v svetovnem pokalu (druga je bila že na slalomskem uvodu v finskem Leviju). Italijanski uspeh je s tretjim mestom dopolnila Marta Bassino, ki je že tretjič letos stopila na zmagovalne stopničke. Po zmagi in drugem mestu na veleslalomskih tekmah (Killington in Lienz) se je na stopničke (drugič v karieri) povzpela tudi v alpski kombinaciji. Domačinke so tudi drugi dan tekmovanja ostale brez uvrstitve na zmagovalni oder. Med petnajsterico jih je bilo sicer kar pet, najvišje Ramona Siebenhofer, ki je tako v superveleslalomu kot slalomu desegla četrti čas. Peta je bila še ena Italijanka (Elena Curtoni), šesta pa Čehinja Ester Ledecka, ki bo v naslednjih dneh alpske smuči zamenjala za snežno desko. ˝Dvoživka˝ do torka ostaja na avstrijskem Solnograškem, kjer bo nastopila na deskarskem paralelnem slalomu v Bad Gasteinu, nato pa se seli na našo Roglo, ki naslednjo soboto (18.1.) gosti tekmo svetovnega pokala v deskarskem paralelnem veleslalomu.

Ilka Štuhec se je na prvi del alpske kombinacije (superveleslalom) podala s številko 10, takoj za kasnejšo zmagovalko Brignonejevo. V zgornjem delu ni bila najbolj natančna in posledično ne najhitrejša, v spodnjem pa je odstopila in tako ostala brez opoldanskega slalomskega nastopa in tudi uvrstitve na današnji tekmi.

˝Superveleslalomska postavitev je bila zelo zahtevna in zavita, sploh v spodnjem delu proge. Ob  tem so bile dosežene hitrosti zelo visoke, podobne tistim včerajšnjim. Zato je bilo tudi odstopov nekoliko več, ˝nam je po tekmi povedala Štuhčeva in še enkrat poudarila, da je vesela včerajšnjega rezultata, ki nakazaujejo, da se stvari odvijajo v pravo smer. Ilka z ekipo do jutri ostaja v Altenmarktu, nato pa se selijo na trening v italijanski San Pellegrino.  

Ženski del svetovnega pokala ostaja v Avstriji, že v torek bo v Flachauu na sporedu večerni slalom na katerega bo trener Janez Slivnik odpeljal Meto Hrovat, Ano Bucik, Marušo Ferk in Klaro Livk.


Rezultati

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov