DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Najboljši na svetu pripravljajo novo nepozabno doživetje – Svetovni dan snega v Planici

09.01.2020

Planici je v letu 2019 pripadel naziv najboljše gostiteljice Svetovnega dneva snega. Organizacijski komite Planica je s strani Mednarodne smučarske zveze v lanskem letu namreč prejel nagrado za organizacijo najboljšega dogodka, ki vsako leto istočasno poteka po vseh kontinentih, pod imenom Svetovni dan snega.Brezplačni dogodek za otroke, ki se ga je v dveh dneh udeležilo preko 2.000 obiskovalcev, je s pestrim naborom aktivnosti na snegu poskrbel za izjemno vzdušje pod Poncami in prepričal tudi strogo komisijo Mednarodne smučarske zveze FIS.

Dogodek je Mednarodna smučarska zveza izbrala za zmagovalen v konkurenci več kot 450 prizorišč iz 45 držav. Organizator si je zato zadal cilj, da bo leto 2020 in z njim deveta izvedba Svetovnega dne snega še uspešnejša.

18. in 19. januarja letos bo v dolini svetovnih prvenstev ponovno eden najbolj veselih vikendov te zime. Mladim bodo predstavljeni nordijski športi, tako da bodo v ospredju smučarski skoki in tek na smučeh, celotno dogajanje pa bo potekalo v duhu bližajočega se Svetovnega prvenstva v poletih konec letošnjega marca.

Dogodek bodo popestrile številne dobro poznane maskote planiških partnerjev, obogatena gostinska ponudba in veliko animacije. V nedeljo, 19. januarja, se bo obiskovalcem pridružila tudi Petra Majdič in najbolj aktivne starše povabila na nordijsko hojo v dolino Tamar.

Za vso opremo in strokovno vodenje aktivnosti ter animacijo bo poskrbljeno. Dogodek bo brezplačen in bo oba dneva potekal med 9. in 14. uro.

Več informacij: https://www.planica.si/sl/projekti

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov