Štefan Hadalin v Madonni di Campiglio do slalomskega rezultata kariere

08.01.2020

Štefan Hadalin je s sedmim mestom na slalomski klasiki v Madonni di Campiglio dosegel slalomski izid kariere in hkrati napovedal boj za še višja mesta na prihajajočih švicarsko – avstrijskih januarskih klasikah. Lansko zmago je ubranil Švicar Daniel Yule, drugi je bil Norvežan Henrik Kristoffersen, tretji pa zmagovalec zagrebške tekme, Francoz Clement Noel. Žan Kranjec je tokrat ostal brez finalnega nastopa, osvojil je štiriintrideseto mesto.

Stefan HadalinŠtefan Hadalin je še četrtič letos osvojil slalomske točke svetovnega pokala. (Foto: Gepa)

26 – letni Švicar Daniel Yule je še drugič letos stopil na zmagovalne stopničke. Po tretjem mestu na uvodnem slalomu sezone v finskem Leviju se je tokrat prebil na sam vrh in hkrati ubranil lansko zmago iz Madonne. Po zagrebškem spodrsljaju (19. mesto) se je na zmagovalni oder znova zavihtel Norvežan Henrik Kristoffersen, ki je bil na drugem mestu že po prvi vožnji, na tretje mesto pa se je, z najhitrejšim časom druge vožnje, prebil aktualni zagrebški Snežni kralj, Francoz Clement Noel. Kar trinajst mest pa je z odlično drugo vožnjo (osmi čas) pridobil Štefan Hadalin, ki je v že v Zagrebu nakazal, da nanj v januarju še kako lahko računamo. ˝Končno je tu tudi super rezultat! Zadovoljen sem, predvsem z drugo vožnjo. V prvi sem imel nekaj težav z nastavitvami, tako da nisem bil povsem sproščen. V drugo sem to popravil, smučanje je bilo na visokem nivoju in temu primeren je bil tudi rezultat, ˝ pa je bil po najboljšem slalomskem rezultatu v karieri (sedmo mesto je delil z Britancem Daveom Rydingom) zadovoljen 24-letni Vrhničan, ki hkrati optimistično poudarja, da na naslednjih tekmah želi narediti še korak naprej.

Žan Kranjec je četrti letošnji slalom za svetovni pokal končal že po prvi vožnji, na štiriintridesetem mestu. Finale je zgrešil zgolj za šest stotink. ˝Danes se mi ni izšlo po načrtih. Le na nekaj delih sem smučal solidno, sicer pa je bilo preveč napak. Na tako kratki progi in odlično pripravljeni podlagi si to pač ne smeš privoščiti. Moje misli so že usmerjene proti Adelbodnu, kjer je moj cilj vsekakor nov vrhunski rezultat, ˝je bil po tekmi miren in že na naslednjo preizkušnjo osredotočen Kranjec.   

˝Danes se je ponovno pokazalo kako zelo zgoščena je slalomska konkurenca. Trideseti po prvi vožnji je za vodilnim zaostajal zgolj 1,65 sekunde in v drugo skočil na 12. mesto! Seveda sem s Štefanovim rezultatom izredno zadovoljen, saj je po nekaj slabših tednih potrdil, da je od Zagreba dalje znova na pravi poti. Žan je v prvem teku zgoraj storil preveliko napako in na tako hitri tekmi in v tako zgoščeni konkurenci se to seveda hitro pozna, čeprav ni bil daleč od finala, ˝pa nam je po tekmi povedal trener Klemen Bergant, ki na podlagi dobrega veleslalomskega treninga v Zagrebu (Kranjec je po slalomski tekmi v Zagrebu opravil dva veleslalomska treninga) ter današnjega Hadalinovega rezultata z optimizmom pričakuje naslednje preizkušnje.

Alpske smučarje, ki nastopajo v tehničnih disciplinah zdaj čakata prestižni švicarski klasiki. Že ta vikend (11. in 12.1.) jih čakata preizkušnji (veleslalom in slalom) v Adelbodnu, naslednjo nedeljo (19.1.) pa slalomu v Wengnu.

Zvočne izjave:
>>> Klemen Bergant
>>> Štefan Hadalin
>>> Žan Kranjec

Rezultati

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov