FIS: Zmaga za Bucikovo in tretje mesto za Ferkovo, na stopničkah tudi Marovt

05.01.2020

Slovenski smučarji so konec tedna posegli po izjemnih rezultatih na tekmovanjih ranga FIS. Ana Bucik je v St. Michaelu slavila zmago, družbo na odru pa ji je s 3. mestom delala Maruša Ferk. V Pfeldersu je Tijan Marovt prišel do drugega mesta.

Ana Bucik je z zmago pridobila na samozavesti Foto: Gepa

Del ženske reprezentance za tehnične discipline se je po tekmi v Zagrebu takoj podalo na tekmovanja nižjega ranka, da preveri svojo formo. Dodatno mero samozavesti je na tekmi FIS prejela Ana Bucik, ki je ugnala vso konkurenco. Uspešen slovenski dan je dopolnila Maruša Ferk, ki je dosegla tretji čas tekmovanja. Do lepe uvrstitve sta prišli tudi Nika Tomšič in Rebekla Oblak, ki sta bili 14. in 17. Odlično je po prvi vožnji kazalo tudi Klari Livk, ki pa je v drugi vožnji odstopila in ostala brez rezultata, prav tako je brez rezultata ostala Neja Dvornik.  Jutri dekleta še en slalom.

Zelo dobro je že včeraj nastopil Tijan Marovt, ki je v Pfeldersu na slalomu prismučal do izjemnega drugega mesta. Danes so imeli tekmovalci še eno tekmo, žal pa je Marovt storil napako in odstopil


Uradni rezultati, St. Michael

Uradni rezultati, Pfelders

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov