Nova zagrebška Snežna kraljica je Slovakinja Petra Vlhova, v finalu tudi Meta Hrovat

04.01.2020

Slovakinja Petra Vlhova je zmagovalka prve tekme za svetovni pokal v alpskem smučanju v letu 2020. Na zagrebškem slalomskem prestolu je nasledila Američanko Mikaelo Shiffrin, ki se je tokrat, kljub dvema odličnima vožnjama, morala zadovoljiti z drugim mestom. Tretje mesto je pripadlo Avstrijki Katharini Liensberger. Edina slovenska finalistka, Meta Hrovat, je na prvi tekmi v koledarskem letu zasedla osemindvajseto mesto.

Hrovat MetaMeta Hrovat je bila na prvi tekmi svetovnega pokala v koledarskem letu 2020 edina slovenska finalistka. (Foto: Gepa)

Slovakinji Petri Vlhovi je po dveh drugih mestih (2017 in 2019) v Zagrebu letos vendarle uspelo zmagati. Zelo zanesljivo, saj je bila prepričljivo najhitrejša v obeh vožnjah. Drugouvrščena Američanka Mikaela Shiffrin (v obeh vožnjah je bila počasnejša samo od Vlhove) je za Slovakinjo zaostala več kot sekundo (+1.31), tretjeuvrščena Avstrijka Katharina Liensberger pa skorajda tri sekunde in pol (+3.49). Drugo vožnjo je končalo vseh trideset finalistk, zadnja (Rusinja Ekaterina Tkachenko) je za Vlhovo zaostala več kot osem sekund. Meta Hrovat, edina slovenska finalistka (po prvi vožnji je bila devetnajsta), je v drugo izgubila devet mest. Zagrebški slalom je tako končala na osemindvajsetem mestu. ˝Sem razočarana. Zelo! Predvsem nad drugo vožnjo. Upam, da me bodo takšne grenke izkušnje zgolj utrdile, ˝ je bila po zagrebškem slalomu razočarana Kranjskogorčanka. ˝Meta je danes v obeh vožnjah naredila preveliki napaki, tako da boljši izplen niti ni bil mogoč. Upam, da ji bo na naslednjih tekmah vendarle uspelo v cilj priti brez napak, saj prepotrebno hitrost ima, ˝ pa po tekmi ni bil zadovoljen tudi trener Janez Slivnik, ki mu je žal tudi nove ničle Ane Bucik. ˝Škoda, na treningih je kazala dobre vožnje, a se ji na tekmi že drugič zapored ni izšlo, ˝še dodaja Slivnik, ki je nekaj svetlih točk videl v vožnjah mladih Dvornikove in Livkove a poudarja, da za ta rang tekmovanj to še ni dovolj, prepotrebno samozavest bosta naši mladi smučarki po trenerjevem mnenju morali najti na tekmah nižjega ranga. 

Preostale tri Slovenke, ki so nastopile na zagrebški ˝Snow Queen Trophy 2020˝, se torej niso uspele uvrstiti v popoldansko finale trideseterice. Ana Bucik je po napaki v srednjem delu prve proge tekmo končala na 39. mestu. ˝Napako sem naredila na najbolj neprimernem delu proge, tako da sem žal ostala brez finala, ˝ nam je povedala Bucikova. Neja Dvornik (48. mesto) je finale izgubila že v zgornjem delu ˝crvenega spusta˝.  ˝Proga v Zagrebu mi je všeč. Glede na vremenske razmere, je bila odlično pripravljena. Finale? Žal ga je odnesla napaka v zgornjem delu, …˝, pa z mešanimi občutki Zagreb zapušča Dvornikova. Klara Livk je na svoji prvi letošnji tekmi svetovnega pokala ostala brez uvrstitve.  

Jutri bo v Zagrebu na sporedu še moški slaloma na katerem bosta nastopila tudi Žan Kranjec in Štefan Hadalin.

Zvočne izjave:
>>> Janez Slivnik
>>>  Meta Hrovat
>>>  Ana Bucik
>>> Neja Dvornik
>>> Klara Livk


Rezultati

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov