Alpski deskarji so leto 2019 zaključili s treningom na Kronplatzu

30.12.2019

Slovenski alpski deskarji so prednovoletni tekmovalni premor izkoristili za trening na italijanskem Kornplatzu. Štiridnevnih skupnih mini priprav (od 27. do 30.12.) pred januarskimi tekmami so se na Južnem Tirolskem udeležili Žan Košir, Rok Marguč, Tim Mastnak in Jernej Glavan.

MastnakTim Mastnak na prednovoletnem treningu v Italiji. (Foto: SloSki Snowboard)

˝Zadovoljen sem. Za nami je zelo kakovosten trening v res dobrih pogojih. Gostitelji so se izkazali, vse skupaj je potekalo brez težav, razmere za delo so bile odlične. Seveda je bilo v božično – novoletnem obdobju težko najti ustrezne ˝last minute˝ namestitve, a smo se znašli. Večji del ekipe je v Italijo namreč pripotoval z avtodomi. Vzdušje je dobro, ˝camper´s life˝ nam ustreza, ˝ je bil po zadnjem snežnem treningu v koledarskem letu zaradi dobro opravljenega dela zadovoljen trener Izidor Šušteršič, ki je v Italiji delal z Žanom Koširjem, Rokom Margučem, Timom Mastnakom in Jernejem Glavanom, Gloria Kotnik pa se ni odločila za ponoven skok v Dolomite.  Zadnje dni v letu so za dober trening izkoristili tudi preostali člani B ekipe (Sara Goltes, Črt ikovic in Gal Leskovar), ki so s trenerjem Sebastjanom Webrom deskali na avstrijskem Mölltalu. ˝Upam, da bomo takoj po novem letu že lahko, tudi med vratci, trenirali na progi Jasa, na domači Rogli. Z odpovedjo tekem v Lackenhofu imamo lepo priložnost za trening na progi, kjer bo nato 18. januarja tudi tekma. Da bo le vreme tisto pravo zimsko in temperature dovolj nizke, …  ˝ pa je ena izmed novoletnih želja našega trenerja.

Marguc Mosca
Rok Marguč se je na Kronplatzu ˝srečal˝ tudi s Švcarjem Fadrijem Mosco, ki je na tekmah najvišjega ranga uspešno nastopal v devetdesetih letih. (Foto: SloSki Snowboard) 

Svetovni pokal v alpskem deskanju na snegu bi se po novem letu (5. in 6.1.) moral nadaljevati s klasičnim in ekipnim paralelnim veleslalomom v avstrijskem Lackenhofu,  a so tekmi zaradi pretoplega vremena organizatorji že odpovedali. Deskarji alpskega sloga bodo tako leta 2020 v svetovnem pokalu prvič nastopili šele 11. januarja, ko bo v švicarskem Scuolu na sporedu paralelni veleslalom. Pred domačim vrhuncem sezone na Rogli (18.1.) sledita še tekmi (paralelni slalom in ekipni paralelni slalom) v avstrijskem Bad Gasteinu (14. in 15.1).

Izkušena ekipa organizatorjev domače tekme z generalnim sekretarjem organizacijskega komiteja Alešem Slaparjem na čelu zatrjuje, da priprave na domačo tekmo zaenkrat potekajo nemoteno in da tekma ni pod vprašajem. 18. januarja si torej na progi Jasa na Rogli lahko obetamo nov deskarski spektakel.  

Zvočna izjava:
>>> Izidor Šušteršič

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov