Zmagovalec prve letošnje alpske kombinacije je Alexis Pinturault, najboljši Slovenec Klemen Kosi

29.12.2019

Zmagovalec zadnje tekme alpskih smučarjev za svetovni pokal v letošnjem koledarskem letu je Alexis Pinturault. Francoz je v kombinacijski tekmi na najvišjo stopničko stopil že devetič v karieri. Drugi je bil, po superveleslalomu vodilni, Norvežan Aamodt Aleksander Kilde, tretji pa Švicar Loic Meillard. Klemen Kosi je osvojil šestnajsto, Štefan Hadalin pa dvajseto mesto.

Kosi BormioKlemen Kosi je na zadnji tekmi v koledarskem letu 2019 osvojil 16. mesto. (Foto: Gepa)

Smučarski vikend in koledarsko leto so alpski smučarji v italijanskem Bormiu zaključili s tekmo v alpski kombinaciji. Zmagal je Fancoz Alexis Pinturault, ki se je na vrh, z odličnim slalomom, prebil z dvanajstega mesta. Drugo mesto je osvojil Norvežan  Aamodt Aleksander Kilde, vodilni po superveleslalomu, ki je po treh nehvaležnih četrtih mestih na zadnjih štirih tekmah v Dolomitih vendarle stopil na zmagovalne stopničke. Tretje mesto je pripadlo Švicarju Loicu Meillardu, ki je v slalomu pridobil pet mest.  

Izmed naše peterice je bil najvišje Klemen Kosi, tekmo je končal na šestnajstem mestu. Še štiri mesta nižje (20. mesto) je prvo kombinacijsko preizkušnjo v sezoni zaključil Štefan Hadalin. Martin Čater, Miha Hrobat in Boštjan Kline, ki so bili po superveleslalomskem delu alpske kombinacije na devetem, šestnajstem in osemindvajsetem mestu slaloma niso dokončali in so tako ostali brez uvrstitve.     

˝Hrobat in Čater sta danes, žal, izpustila priložnost za vrhunski rezultat, vsaj deseterico. Kosi se je boril in se vrnil med dobitnike točk. Solidno. Hadalin je bil v superveleslalomu preveč zadržan, a je v slalomu le popravil vtis in prišel do solidnega dvajsetega mesta,˝ nam je po zadnji tekmi v letu 2019 povedal trener Peter Pen, ki se z varovanci na kondicijskih pripravah dobi takoj v začetku januarja, sledijo pa snežne priprave na nov vrhunec sezone v švicarskem Wengnu.

˝Občutek po uvrstitvi med dobitnike točk je vedno prijetnen, a danes sem imel precej višje cilje. Tudi zato sem se odpovedal včerajšnjemu smuku, ˝nam je po tekmi povedal Klemen Kosi, danes naš najvišje uvrščeni smučar. Nad uvrstitvijo pa pretiranega navdušenja ni kazal tudi Šetefan Hadalin.˝Dvajseto mesto vsekakor ni tisto kar sem si želel, ampak to je dejstvo, gremo naprej!˝ že v novo leto pogleduje aktualni svetovni podprvak v alpski kombinaciji, ki ga takoj po novem letu čakata dva slalomska treninga, novo priložnost za dokazovanje pa bo imel že 5. januaraja, ko bo v Zagrebu na sporedu slalomska tekma za svetovni pokal.

Zvočne izjave:
>>> Peter Pen
>>> Klemen Kosi
>>> Štefan Hadalin

Rezultati

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov