Shiffrinova dobila tudi slalom v Lienzu, Meta Hrovat deseta

29.12.2019

Zmagovalka zadnje ženske tekme za svetovni pokal v koledarskem letu 2019 je Američanka Mikaela Shiffrin. Tako kot na včerajšnjem veleslalomu, je bila tudi danes najboljša na obeh progah. Drugo mesto je pripadlo Slovakinji Petri Vlhovi, tretje pa Švicarki Michelle Gisin.  Edina slovenska finalistka, Meta Hrovat, je z desetim mestom osvojila svoje prve letošnje slalomske točke.

Hrovat Linez 2019 SLMeta Hrovat je v Lienzu dokazala, da tudi v slalomu sodi med najboljše. (Foto: Gepa) 

Američanka Mikaela Shiffrin je na najboljši možni način zaključila koledarsko leto 2019. Včerajšnji prepričljivi veleslalomski zmagi je dodala še eno, slalomsko. V tej disciplini tako v letošnji sezoni ostaja nepremagana. Slovakinja Petra Vlhova se je moral zadovoljiti z drugim mestom (v obeh vožnjah je zaostala le za ameriško zvezdnico). Na stopničke (3.mesto) se je z osmega po prvi vožnji prebila Švicarka Michelle Gisin.

Izmed štirih Slovenk na štartu se je finale prebila le Kranjskogorčanka Meti Hrovat. Po prvi vožnji je bila Hrovatova sedemnajsta, z devetim časom druge vožnje pa je pridobila kar sedem mest. S prebojem v elitno deseterico se je hkrati veselila prvih letošnjih slalomskih točk za svetovni pokal. ˝ V prvem teku sem bila nekoliko zadržana, saj sem si želela dobrega slalomskega zaključka leta. V drugo pa se je zelo dobro izšlo! Stvari se počasi premikajo v pravo smer in upam, da bom v novem letu le še nadaljevala v tej smeri,˝ je bila po tekmi zadovoljna v Lienzu naša najboljša smučarka.

Ana Bucik (38. mesto), Maruša Ferk (40. mesto) in Neja Dvornik (51. mesto) so tretji letošnji slalom za svetovni pokal končale že po prvi vožnji. ˝Ta vikend zame ni bil uspešen, pričakovala sem precej več. Ni bilo tiste prave sproščenosti. Tekem je še ogromno, tako da so vse moje misli že v tem trenutku usmerjene v nadaljevanje sezone,˝ nam je po tekmi povedala Buckiova. ˝Dve tretjini proge sem bila dobro na poti, v zadnji tretjini pa mi je padel tempo, tako da se znova ni izšlo za pričakovani finale. Sledi počitek in razmislek pred nadaljevanjem sezone, ˝ pa z učinkom ni bila zadovoljna Ferkova. ˝Težko je. Velikokrat sem bila blizu najboljšim, a doslej se mi žal še ni izšlo. Počasi gradim in sestavljam to mojo zgodbo, prej ali slej se bo izšlo, ˝ pa je po novi izkušnji na tekmi najvišjega ranga pod koledarsko leto črto potegnila naša najmlajša A reprezentantka.  

˝Meta? Super se je izšlo. Po dveh ˝ničlah˝ je dobila potrditev, da sodi me elito. In to kljub dejstvu, da ni smučala na polno. Ostale žal niso smučale v skladu s svojimi sposobnostmi. Sodijo višje. Sledi kratek odmor, že 2. januarja pa nas čaka  nov trening in nato slalom v Zagrebu, ˝ pa nam je po tekmi povedal trener Janez Slivnik.

Smučarke zdaj čaka nekaj dni počitka, že 4. januarja pa jih v Zagrebu čaka nov slalom za svetovni pokal.

Zvočne izjave:
>>> Janez Slivnik
>>>  Meta Hrovat
>>>  Ana Bucik
>>> Maruša Ferk
>>> Neja Dvornik

Rezultati

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov