V izločilnih bojih Lenzerheideja Višnarjeva, Lampičeva in Šimenc

29.12.2019

Zgodaj se je začel drugi dan letošnjega Tour de Skija. Kvalifikacije šprinta v prosti tehniki v Lenzerheideju so bile namreč na sporedu že ob 8 uri in 50 minut.

Katja Višnar je bila najhitrejša Slovenka v kvalifikacijah Lenzerheideja © GEPA

Na 1,5 km progi se je najbolje odrezala Američanka Sophie Caldwell, ki je kvalifikacije dobila s časom 3:10,76 pred domačinko nadine Fähndrich in rojakinjo Jessico Diggins, ki sta zaostali manj kot pol sekunde. Od četverice Slovenk je bila najhitrejša Katja Višnar, ki je s 3,66 sekundami zaostanka postavila 11. čas, Anamarija Lampič pa je zaostala 6,93 sekund, kar je bilo dovolj za 20. mesto. Končala je tik pred včerajšnjo zmagovalko, Norvežanko Therese Johaug. 

Žal se preostalima našima ni uspelo prebiti v izločilne boje. Vesna Fabjan je z 9,72 sekundami zaostanka končala na 33. mestu, za trideseterico je zaostala za pol sekunde, mlada Anita Klemenčič pa je končala na 64. mestu.

Odlično je nastopil naš edini predstavnik v moški konkurenci. Miha Šimenc je v kvalifikacijah zasedel 19. mesto z zaostankom 6,43 sekund za Norvežanom Johannesom Hösflotom Kläbom, ki je kvalifikacije dobil s časom 2:44,64.

Izločilni boji se bodo začeli ob 11 uri in 20 minut.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov