Paris ostaja kralj Stelvia, Slovenci znova brez točk

28.12.2019

Italijan Dominik Paris v Bormiu ostaja nepremagan! Na slovitem Stelviu je zmagal že četrtič zapored, skupaj pa ima tu kar pet smukaških zmag. Tudi tokrat mu je družbo na stopničkah delal Švicar Beat Feuz, le da je bil tokrat tretji. Na drugo mesto se je s številko petindvajset prebil njegov rojak Urs Kryenbuehl. Izmed Slovencev je tekmo končal le Boštjan Kline (38. mesto).

Kline
Boštjan Kline je bil na drugi smukaški preizkušnji v Bormiu edini uvrščeni Slovenec. (Foto: Gepa)

Dominik Paris je v Bormiu z novo izvrstno predstavo potrdil odlično formo in vsaj do naslednjega decembra ostaja kralj Stelvia. Štartal je kot deveti in potem, ko so v cilj prismučali Švicar Beat Feuz (na koncu tretji), Norvežan Aamodt Aleksander Kilde (tako kot včeraj je ostal na nehvaležnem četrtem mestu) in Avstrijec Matthias Mayer (na koncu je osvojil 5. mesto) so domači navijači že slutili, da jim bo 30 –letnik tudi danes pomahal z najvišje stopničke. Za nekaj napetosti sta po štartni številki dvajset poskrbela še Švicarja Urs Kryenbuehl in Niels Hintermann ter Francoz Maxence Muzaton. Prvi je bil le osem stotink od velike senzacije, tekmo je končal na drugem mestu, Hintermann (šesti) in Muzaton (deveti) pa sta se prebila v elitno deseterico. V le-tej so bili poleg nepremagljivega Italijana po trije Švicarji in Francozi, dva avstrijca in Norvežan. Omeniti velja še nesrečnega Avstrijca Hannesa Reichelta, ki je grdo padel in bil s helikopterjem prepeljan v bolnišnico.

Slovenci tudi tokrat niso osvojili točk. Tekmo je končal le Boštjan Kline, ki je zasedel 38. mesto med petinštiridesetimi uvrščenimi smučarji. Martin Čater in Miha Hrobat sta odstopila, Klemen Kosi pa se je že včeraj odločil, da danes ne bo nastopil.    

˝Današnja tekma je bila eden od vrhuncev te sezone. Lepo vreme, dobra podlaga, napeto vse do konca ... Žal pa je po številki šestindvajset na delu proge občasno prihajalo do močnih sunkov vetra. Žrtvi vetra sta bila tudi Čater in Hrobat, ki zato nista nadaljevala vožnje in sta žal ostala brez uvrstitve. Kline pa, razen v zaključni strmini, ni bil konkurenčen in je ostal brez točk, ˝nam je po tekmi povedal trener Peter Pen, ki bo jutri na alpski kombinaciji poleg smukaške četverice vodil še Štefana Hadalina. Slednji je danes s Klemnom Kosijem v St. Caterini opravil slalomski trening.   

Zvočna izjava:
>>> Peter Pen 

Rezultati

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov