DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

FIS: Jaka Hvala z zmago poskrbel za dodatno kvoto

22.12.2019

V nemškem Oberwiesenthalu sta v minulih dneh potekali novi dve tekmi FIS pokala, ki sta hkrati ponudili tudi odgovor, katera država bo v celinskem pokalu lahko nastopila z dodatnim skakalcem.

Včerajšnjo preizkušnjo v Nemčiji je dobil 16-letni Rus Danil Sadreev, ki je ugnal Avstrijca Maximiliana Steinerja in Stefana Rainerja, Jaka Hvala je zasedel 10. mesto, Matevž Samec je bil 19., Ernest Prišlič pa je končal na 24. mestu. Odlično se je razpletlo danes, saj je Hvala zmagal skupaj z domačinom Timom Fuchsom, tretji je bil Steiner, Prišlič je bil 20., točke je osvojil tokrat tudi Rok Tarman na 21. mestu, Samec pa je bil 24..

Skupaj s tekmama v Nottodenu sta preizkušnji šteli za prvo periodo FIS pokala po kateri je znano, katere tri države bodo v celinskem pokalu v naslednji periodi lahko nastopile z dodatnim skakalcem. Avstriji je kvoto zagotovil Rainer, Nemčiji Fuchs, Sloveniji pa Hvala. V skupnem seštevku po 16 tekmah, vključujoč poletne, vodi Fuchs, Cene Prevc je na osmem mestu.

V Nemčiji so tekmovala tudi dekleta. V zelo zahtevnih razmerah je Jerneja Repinc Zupančič včeraj osvojila 10., danes pa 7. mesto, Lara Logar je bila 11. in 12., Pia Mazi, slednji potujeta na mladinske olimpijske igre, je bila 15. in 14., Nika Vetrih je bila dvakrat 20., Katja Markuta je bila 22. in 24., Ana Jereb pa je danes točko osvojila na 30. mestu.

Skupno je najvišje od naših še vedno uvrščena Špela Rogellj na 5. mestu. FIS pokal se bo za dekleta nadaljeval konec januarja v Rastbüchlu, za fante pa sredi januarja v Zakopanah.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov