IBU junior: Uspešen konec tedna za naše mladince v Italiji

23.12.2019

Pretekli konec tedna so bili na tekmah IBUY dejavni tudi mladi biatlonci in biatlonke, ki so tekmovali v Val Martellu v Italiji. Slovenska odprava se je domov vrnila s šestimi uvrstitvami med najboiljšo deseterico in še nekaj zelo lepimi rezultati.

Za našimi mladinci in mladinkami je uspešen konec tedna. Foto: Sloski

Tekmovanje v Italiji se je pričelo že v sredo, ko sta bili na sporedu posamična mešana štafeta in klasična mešana preizkušnja. Na posamični štafeti sta nastopila Matic Repnik in Tais Vozelj, ki sta prišla do 10. mesta. V štafeti pa so nastopili Lovro Planko, Toni Vidmar, Živa Klemenčič in Nina Zadravec, ki je tekmo končala na izvrstnem 6. mestu, rezultat pa bi bil lahko še veliko boljši, saj so naši tekmovalci veliko napak storili na strelišču in kar šestkrat zavili v kazenski krog.

Tekmovanje se je nadaljevalo v petek, ko so se biatlonci in biatlonke pomerile v sprintu. Najboljši rezultat dneva je uspel Alexu Cisarju, ki je sprint končal na 9. mestu. Zelo dobro je pri fantih nastopil še Planko, ki je bil 18. Rezultati ostalih naših pa so bili: 33. Vidmar, 39. Repnik, 51. Blaž Debeljak, 52. Tilen Gregorka in 69. Jernerj Goropečnik. Pri dekletih so se naše najboljše tri uvrstile na mesta od 24 do 26. Najboljša izmed trojice je bila Živa Klemenčič, za njo je končala Tais Vozelj, še mesto slabša pa je bila Nina Zadravec. Nastopila je še Ajda Arh, ki je zasedla 56. mesto.

Na zasledovanju pa je lep skok naprej uspel Klemenčičevi in Zadravčevi, ki sta prišle do najboljše deseterice. Klemenčičeva je bila 8., Zadravčeva pa 10. Vozljeva je tekmovalni konec tedna skelnila na 33. mestu, Arhova pa na 51. Za eno mesto je v zasledovanju napredoval tudi Cisar, ki je tako kot Klemenčičeva končal na 8. mestu. Odlično je do 11. mesta napredoval tudi Planko, Repnik je končal na 26. mestu, Vidmar pa kot 33. Debeljak je na zasledovanju zabeležil 46. mesto, Gregorka pa 52.

V avstrijskem Obertilliachu pa je potekal članski IBU pokal. Tudi v Avstriji smo imeli na startu tri svoje predstavnike, pri fantih je nastopal Andraž Rihtaršič, pri dekletiha pa Nina Klemenčič in Anja Žavbi Kunaver


Vsi uradni rezultati

Fotogalerija (Foto: Sloski)

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov