Jernej Glavan na uvodni tekmi evropskega pokala enajsti

23.12.2019

S tekmama v avstrijskem Hochfügnu se je pretekli vikend pričel letošnji evropski pokal alpskih deskarjev na snegu. Na obeh paralelnih veleslalomih, ki jih je organizirala nemška deskarska zveza sta nastopila tudi naša B reprezentanta Jernej Glavan in Sara Goltes. Glavan je osvojil enajsto in dvajseto, Goltesova pa trideseto in štiriindvajseto mesto.

GlavanJernej Glavan na modri progi. (Foto: SloSki Snowboard)

Organizatorji prvih dveh paralelnih veleslalomov za evropski pokal zaradi slabega vremena sicer niso izvedli finalnih dvobojev na izpadanje, za končno razvrstitev ter točke evropskega pokala je oba dneva štel seštevek kvalifikacijskih voženj. V Hochfügnu sta pod vodstvom trenerja Sebastjana Webra deskala tudi dva slovenska B reprezentanta, Jernej Glavan in Sara Goltes. ˝Črt Ikovic še vedno ni saniral poškodbe gležnja in zato ni nastopil, Gal Leskovar pa je treniral doma in se bo ekipi pridružil na naslednjih FIS tekmah, ki jih po novem letu gosti Simonhöhe. Seveda, če bo na tem smučišču na avstrijskem Koroškem dovolj snega. FIS tekmi bi namreč morali biti na sporedu že ta vikend, a so se organizatorji odločili za prestavitev,˝ nam je z Avstrije sporočil Weber.

Jernej Glavan je na sobotni tekmi zasedel enajsto mesto, dan kasneje pa dvajseto. Omeniti velja, da je bila konkurenca izredno močna, zmagala sta Poljak Oskar Kwiatowski in Nemec Stefan Bumeister, Glavan pa je prvi dan prehitel kar nekaj deskarjev, ki so že pustili pečat tudi v svetovnem pokalu, med drugimi Švicarja Kasparja Fluetscha in Avstrija Arvida Aunerja. Tudi Sara Goltes je deskala v izredno močni konkurenci.  V soboto, ko je naša mlada deskarka osvojila trideseto mesto, sta bili na vrhu (prva in druga) Nemki, ki vrh krojita tudi v svetovnem pokalu, Ramona Theresia Hofmeister in Selina Jörg. V nedeljo nemški prvokategornici nista nastopili (sobotna tekma je štela tudi na nemško državno prvenstvo), a je bila konkurenca vseeno zelo močna. Zmagala je Poljakinja Aleksandra Krol, ki je v svetovnem pokalu že dvakrat osvojila drugo mesto. Sara Goltes je bila štirindvajseta. Poudariti  velja, da se Trboveljčanka, ki je bila v evropskem pokalu doslej že enajstkrat med elitno šestnajsterico (najvišje na 9. mestu, lani januarja v avstrijskem Lachtalu) vrača po poškodbi zaradi katere je izgubila večji del jesenskih snežnih treningov.     

Konec leta in januar bo naša B ekipa izkoristila za trening in nastope na tekmah nižjega ranga, evropski pokal se namreč nadaljuje šele februarja v švicarskem Lenzerheidu.

Rezultati

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov