Filip Flisar znova do četrtfinala

22.12.2019

Po številnih prestavitvah so organizatorju na koncu uspeli izpeljati tekmo smučarskega krosa v Innichenu. Filipu Flisarju ni uspelo prebiti uroka, ki ga letos pesti v četrtfinalnih bojih.

Filip Flisar na Tirolskem še ni našel poti v polfinale © GEPA

Filip Flisar je na začetku dneva unovčil svoje izkušnje. Nastopil je v prvi skupini osmine finala, a ga večkratna prestavitev začetka tekmovanja ni zmedla. Na dolgi progi v Innichenu se je Flisar postavil na tretje mesto v skupini. V zaključku vožnje pa je spretno prehitel Nemca Ferdinanda Dorscha in napredoval v četrtfinale.

V četrtfinalu pa se je znova zalomilo. Flisarju so na startu družbo delali Reece Howden iz Kanade, Jonas Lenherr iz Švice in Zach Belczyk. Tudi tokrat je Flisar startal malo bolj zadržano in bil nekaj časa na zadnjem mestu. Kmalu je uspel prehiteti Belczyka, a še enega tekmivalca ni mogel prehiteti in zanj je bilo tekmovanja znova konec v četrtfinalu.

Veliki zmagovalec zahtevne tekme v Innichenu je Švicar Joos Berry, ki je v finalu vodil od starta do cilja. Za drugo mesto sta se borila Bastien Midol iz Francije in Lenherr, dvoboj pa je dobil Francoz. V finalu je nastopil še Francois Place, ki je končal na 4. mesto. Filip Flisar je končal na 12. mestu. "Danes spet četrtfinale, škoda predvsem zato, ker je bila letos proga spet zahtevna in ledena, kar mi ustreza. V osmini finala sem ponovno smučal zelo dobro in odlično prehiteval tekmovalce, prišel celo do vodstva. V četrtfinalu pa zopet bi šlo. Dobre sem prehitel na začetku Kanadčana in nato se pripravil še, da prehitim Lenherrja. Iz ovinka sem vzel zelo veliko hitrosti, žal pa mi je na notranjo stran prišel Kanadčan in me izrinil, nato pa je malo zmanjkalo, da bi lahko prehitel Švicarja, " je o tekmi povedal Flisar, ki je v Innichenu nastopil močno bolan.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov