Izjemni Žan Kranjec tretji v Alta Badii!

22.12.2019

Močno sneženje, ki je tudi danes preprečilo izvedbo ženskega smuka v francoskem Val´d Iseru, organizatorjem  moškega veleslaloma v Alti Badii ni prišlo do živega. Po nočnem garanju na progi so v Dolomitih, sicer na krajši progi, izkušeni organizatorji vendarle izpeljali že 35. veleslalom za svetovni pokal na katerem je bil najhitrejši Norvežan Henrik Kristoffersen, naš edini predstavnik, Žan Kranjec, pa je znova zablestel in še drugič letos osvojil tretje mesto.  

kranjecŽan Kranjec nadaljuje izjemno veleslalomsko serijo! Foto: Gepa

Trideseterice finalistov (razlika med trideseto uvrščenim Norvežanom Lucasom Braathnom in njegovim rojakom Kristianom Nestvold-Haugnom, ki je bil v prvo najhitrejši je bila zgolj 1,61 sekunde) v finalu sneženje ni več motilo. Organizatorji so progo še dodatno utrdili z vodo in soljo, razmere pa so bile kljub vsemu zelo težke. Telesno izredno močni Žan Kranjec je v finalu odločno štartal kot štiriindvajseti (7. mesto po prvi vožnji) in prvi resno ogrozil dolgo vodilnega Francoza Cypriena Sarrazina (22. mesto po prvi vožnji). Prvi, ki je Francoza prehitel je bil Norvežan Hernik Kristoffersen. Slednji je do konca ostal nepremagan in v izredno zahtevnih razmerah je po drugem mestu v Beaver Creeku tokrat stopil na vrh. Slalomski zmagi s finskega Levija je dodal še veleslalomsko. Drugi je bil že omenjeni Francoz, ki je v finalu pridobil kar dvajset mest. Žan Kranjec je v Alti Badii še drugič letos stopil na tretjo stopničko! Naš smučar, ki nadaljuje izjemno veleslalomsko serijo (3-4-3), je tudi v drugi vožnji dosegel sedmi rezultat. S svojimi drugimi stopničkami na tem prizorišču je bil seveda izjemno zadovoljen.

˝Tekma je bila zelo težka, ampak se je dobro izšlo. Predvsem na strmem delu sem nalogo izredno dobro opravil. Zaenkrat mi gre res super, izredno sem zadovoljen, tudi s tem zgodnjim božičnim darilom, ˝je bil po že drugem tretjem mestu na tem prizorišču zadovoljen naš veleslalomski junak zime, ki pa se že ozira proti jutrišnjnji paralelni tekmi. ˝Gre za posebno tekmo, kjer vsaka malenkost šteje. Vsekakor se bom maksimalno potrudil in upam na še en dober rezultat, ˝ napoveduje Žan Kranjec, trenutno prvo ime slovenskega alpskega smučanja.

˝Super rezultat. Tretje mesto. Stopničke! V igri pa je bilo še kaj več, saj je Žan v spodnjem delu v obeh vožnjah pustil kar nekaj stotink. Ko bo njegova koncentracija ob maksimlanem tveganju na še višji ravni, vse od štarta do cilja, pa bomo lahko veseli še višjih uvrstitev, ˝nam je po tekmi povedal trener Klemen Bergant in izpostavil zelo težke pogoje (neravna in uničena proga). ˝Ampak Žan je močan in dobro pripravljen. Na vseh podlagah in terenih je in bo konkurenčen! Upam, da se bomo že jutri lahko znova veselili, ˝ pravi Bergant, ki je s Kranjcem in Štefanom Hadalinom (ta poleg Kranjca štarta jutri na paralelnem veleslalomu) v zadnjem času opravil tudi nekaj kakovostnih treningov štarta. Dober štart je namreč na paralelnih tekmah še kako pomemben.

kranjec Alta Badia podium
Nove stopničke za Žana Kranjca! (Foto: Gepa)
    

Jutri bo v Altii Badii na sporedu še paralelni veleslalom. Kvalifikacijske vožnje se bodo pričele ob 15:00, finalni izločilni dvoboji pa ob 18:15.

Zvočni izjavi:
>>> Klemen Bergant
>>> Žan Kranjec

Rezultati

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov