DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

AP: Odlični nastopi mladih upov v Seefeldu

22.12.2019

V Seefeldu se je začel zimski del sezone alpskega pokala. Naši mladi upi so začeli odlično, Žak Mogel je namreč dobil prvo zimsko tekmo v tej sezoni.

Najboljši na petkovi tekmi med mladinci © DPNC

Naš mladi skakalni up je bil najboljši na petkovi tekmi, ko je skupaj z Rokom Masletom poskrbel za dvojno slovensko zmago, tretji je bil domačin Josef Ritzer. Le 2,5 točki je za stopničkami na četrtem mestu zaostal Tjaš Grilc, Jan Bombek je bil šesti, deveti je bil Jernej Presečnik, Lovro Vodušek pa je zaokrožil najboljšo deseterico. Točke sta osvojila tudi Luka Robnik na 21. in Mark Hafnar na 27. mestu. 

Včeraj je zmagal domačin Marco Wörgötter, tokrat pa je bil najboljši naš Presečnik na 5. mestu. Kar štirje tekmovalci so si delili šesto mesto, med njimi je bil tudi Masle, deveti je bil Hafnar, Mogel in Vodušek pa sta si razdelila 11. mesto. Bombek je končal na 20. mesto, Marcel Strižnar je točke osvojil na 25. mestu. 

Zelo dobro so začele tudi mladinke. Nika Prevc je na včerajšnji tekmi zaostala le za domačinko Liso Eder, Silva Verbič je bila šesta, Ema Volavšek 13., Špela Mastnak pa je zasedla 19. mesto. Danes je znova zmagala Edrova, Prevčeva je osvojila šesto mesto, Verbičeva je končala dve mesti za njo, Volavškova je bila 18., Mastnakova pa je točko ujela na 30. mestu.

V skupnem seštevku je s petimi zmagami na šestih tekmah na vrhu prepričljivo Avstrijec Wörgötter, Mogel je tretji. Pri mladinkah je Prevčeva najboljša naša na petem mestu. Naslednji tekmi za mladince bosta na sporedu v začetku februarja v Kranju, še pred tem se bodo najboljši pomerili na olimpijskih igrah na skakalnicah v Premanonu. Mladinke novi preizkušnji čakata v začetku januarja v Schonachu.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov