Rok Tršan do rezultata kariere

21.12.2019

Pred izjemnim občinstvom je najboljšo predstavo v sezoni pokazal Rok Tršan, ki je brez napake na strelišču prišel vse do 25. mesta. Žal podoben skok po lestvici navzgor ni uspel Klemenu Bauerju in Mihi Dovžanu, ki sta ostala brez točk.

Rok Tršan se v Franciji veseli prvih točk v novi sezoni © SloSki

Polne tribune v Annecyu so dodatno spodbudile naše biatlonce, da se kljub slabšemu izhodišču niso predali. Izjemen podvig je uspel Roku Tršanu, ki je brez napake na strelišču prišel vse do 25. mesta. Če bi gledali samo rezultate današnje tekme, bi bil rezultat Tršana še toliko boljši, saj je imel 10. rezultat zasledovalne tekme.

Tršan je zasledovalno preizkušnjo začel iz 47. mesta in skoraj dvema minutama zaostanka. Z izjemno hitrim in natančnim streljanjem je počasi prehiteval tekmovalce pred seboj. Po prvem postanku se je povzpel na 38. mesto, nato je pridobil eno mesto, po tretjem postanku je bil 34., še bolj pa je napredoval na zadnjem strelskem postanku, ko je bil že na 24. mestu. V zadnjem krogu je nato eno mesto izgubil, a vseeno je z izjemnim nastopom prišel do prvih točk v sezoni. Podoben pristop in željo sta imela tudi preostala naša na zasledovalni tekmi, ki pa sta ob tveganju na strelišču delala napake. Klemen Bauer je danes zgrešil trikrat in na koncu pristal na 50. mestu, še enkrat več pa je v kazenski krog moral Miha Dovžan, ki je bil 56.

"Z nastopom sem zelo zadovoljen, 25. mesto je moj rezultat kariere. Strelski nastop je bil danes res dober, streljal sem hitro in natančno, vsi streli so bili zanesljivi. Tekaško pa sem danes tudi bil povsem zraven, v prvih krogih nisem paničaril, ko so ostali šli mimi, vendar sem jih poskušal sami držati, zadnji krog pa sem dal vse od sebe kar je še vstalo. Bili je dovokj za 25. mesto, kar je tudi super motivacija za nadaljevanje sezone," je bil po uspehu kariere zadovoljen Tršan

"Z Rokovo predstavo moramo biti več kot zadovoljni, napredoval je za 22 mest, kar je ogromen napredek. Tekaško je bil ves čas konkurenčen v skupini, na strelišču pa je bil brezhiben. Sem vesel, da je končno potrdil tisto, kar že ves čas trdimo. Pokazal je, da je lahko hiter, da je nadarjen in je to, kar že nekaj let vidimo poleti na treningih, pokazal tudi pozimi na tekmi. Gre za uvrstitev kariere, in jaz verjamem, da če bo takole nadaljeval, bo še veckrat med najboljšimi," je nastop Tršana ocenil Uroš Velepec

Novo zmago v tej sezoni je slavil izjemni Norvežan Johannes Thingnes Boe, ki je napredoval iz četrtega mesta po sprintu. Drugi je bil na veselje velikega števila gledalcev Quentin Fillon Maillet, velik skok pa je uspel tudi Norvežanu Vetle Sjaastadu Christansenu, ki je do tretjega nesta prišel iz trinajstega po sprintu. 


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov