Moški smuk v Val Gardeni odpovedan, ženskega naj bi v Val d´Iseru izvedli jutri

21.12.2019

Slabo vreme v Alpah je odneslo današnji smukaški program. Organizatorji v Val Gardeni so tekmo odpovedali nekaj pred pol deseto, slabi dve uri kasneje pa je bila enaka odločitev sprejeta tudi v Val d´ Iseru.  Naši smukači so že zapustili Val Gardeno, Ilka Štuhec z ekipo pa bo novo smukaško priložnost morda le dočakala jutri. Organizatorji naj bi namreč namesto predvidene alpske kombinacije ob ugodnih vremenskih pogojih jutri izvedli smuk.

ilkaBo Ilka jutri le dočakala smukaško tekmo na prizorišču, kjer brani zmago iz leta 2016? (Foto: Gepa) 

Smučarji, ki nastopajo v hitrih disciplinah v Val Gardeni niso imeli sreče z vremenom.  Po včerajšnjem ˝maratonskem˝ superveleslalomu so se organizatorji danes dopoldan predali. ˝Delavci so bili na progi od 4. ure zjutraj, a jim kljub trudu ni uspelo. Zgornji del proge (kombinacija novega snega in soli) je bil uničen, spodnji del je bil še dokaj v redu. Ker padavine (dež in sneg), kljub napovedi niso ponehale je bila odpoved neizogibna, ˝ nam je na poti iz Val Gardene javil trener Peter Pen, ki ga v teh neugodnih vremenskih razmerah čaka težka naloga. ˝Iščemo ustrezen teren za kakovosten slalomski trening, saj nas v Bormiu poleg težkega in fizično napornega smuka (28.12.) čaka še kombinacijski nastop (29.12.), kjer imamo visok cilje. Poleg smukaške četverice (Klemen Kosi, Martin Čater, Miha Hrobat, Boštjan Kline) bo v kombinaciji nastopil še Štefan Hadalin je še dodal Pen.

val gardenaVal Gardena nekaj pred pol deseto ...

V Val d´Iseru je danes zjutraj močno snežilo. Proga je bila premehka in prenevarna, tako da so tekmo odpovedali. ˝Po napovedih naj bi včeraj zvečer sneženje ponehalo, a tem ni bilo tako. Tudi vremenska napoved za jutri ni obetavna, saj naj bi še naprej snežilo. Alpske kombinacije v vsakem primeru ne bo na sporedu, če nas vreme pozitivno preseneti bodo organizatorji izvedli smuk,˝ pa nam je iz Francije javila Darja Črnko, vodja ekipe Ilke Štuhec, ki je v Val d´Iseru na tekmah svetovnega pokala nastopila že desetkrat. Le na prvih dveh nastopih pred desetimi leti je ostala brez točk svetovnega pokala, zelo uspešna pa je bila na zadnjem nastopu leta 2016, ko je bila v superveleslalomu sedma, v kombinaciji in smuku pa je stopila na najvišjo stopničko.   

val disere ...in Val d´Isere dobri dve uri kasneje. (Foto: Gepa)

Zvočni izjavi:
>>> Peter Pen
>>> Darja Črnko

 

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov