Annecy še ni bil prizorišče za preporod

20.12.2019

Vreme v Annecyu ne prizanaša biatloncem in biatlonkam. Ženski sprint je danes potekal v pravem malem nalivu, težki pogoji pa so bili prezahtevni za naše tri dekleta.

Naša tri dekleta so se borila v težkih pogojih. Foto: Sloski

Po zelo spodbudnem nastopu Lee Einfalt in Polone Klemenčič na štafetni preizkušnji v Hochfilznu, je bila njuna velika želja, da dober nastop pokažeta tudi na posamični tekmi, a žal jima v Franciji to še ni uspelo. Izjemno zahtevne razmere, ki jih biatlonke niso ravno vajene so krojile tekmo in poskrbele za zanimiv razplet tudi povsem pri vrhu. V močnem dežju se je iz naše trojice na progo prva podala Klemenčičeva, ki pa je imela ponovno več težav pri streljanju leže. Zgrešila je dva strela na prvem strelskem postanku, v drugo bila brezhibna, na koncu pa ji je 12 sekund zmanjkalo za uvrstitev na zasledovalno tekmo in končala je kot 68. Tudi Einfaltova je oba svoja zgrešena strela opravila na prvem strelskem postanku, tudi pri njej pa sta dva zgrešena strela pomenila prevelik zaostanek za uvrstitev na zasledovanje. Zaključila je na 80. mestu. Nika Vindišar je tako kot reprezentančni kolegici dvakrat zgrešila leže, nato pa je en strel mimo poslala tudi v streljanju stoje, vse skupaj pa je pomenilo 90. mesto.

V težkih razmerah se je najbolje znašla Tiril Eckhoff iz Norveške, ki je za 6.2 sekunde ugnala Francozinjo Justine Braisaz, tretja je bila danes  Marketa Davidova iz Češke. Davidova in Braisazova sta bili na strelišču brezhibni, Eckhoffova pa je morala enkrat v kazenski krog, a je bila zelo hitra v smučini in slavila zmago.


Urdni rezultati

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov