Filip Flisar za stotinko zgrešil jutrišnjo tekmo, v nedeljo bo na startu

20.12.2019

Innichen je zadnje prizorišče pred krajšim premorm tekem za svetovni pokal v smučarskem krosu. Filipu Flisarju stotinke v kvalifikacijah niso bile naklonjene in je izpadel iz bojev za jutrišnje tekmovanje. Flisar bo na startu izločilnih bojev v nedeljo, ko bo nastopilo najboljših 32 v svetovnem pokalu.

Filip Flisar bo v nedeljo poskušal prebiti urok četrtfinala. Foto: Gepa

Flisar je kvalifikacijah nastopil s startno številko 20 in solidno opravil s svojo vožnjo. Po dveh zaporednih prizoriščih, ko sta bili progi v Montafonu in Arosi zelo kratki, tekmovalci v Innichenu za eno vožnjo potrebujejo več kot minuto in petnajst sekund, kar ustreza tudi našemu šampijonu. Flisar je postavil čas 1:19.09, kar je ob prihodu v cilj pomenilo 18. mesto. Flisarju postavljen čas ni pomenil mirnega čakanja na konec kvalifikacij, igra stotink pa tokrat ni bila na njegovi strani.  Do konca kvalifikacij je Flisarja prehitelo še 14 tekmovalcev in Flisar je zasedel 32 mesto, kar bi v normalnih okoliščinah pomenilo, da bi Flisar moral nastopiti tudi jutri. Ker pa je za Flisarjem zaostal tudi Švicar Rayan Regez, ki je v skupnem seštevku svetovnega pokala uvrščen med 8 najboljših, se je v izločilne boje uvrstil Švicar, Flisar pa bo jutrišnjo tekmo tako moral gledati iz hotelske sobe. Smola za Flisarja je še toliko večja, saj je Američan Tyler Wallasch kvalifikacijsko progo prehitel le stotinko hitreje kot Flisar in se tako kot zadnji uvrstil na jutrišnjo tekmo.

V nedeljo bo v Innichenu na sporedu še ena tekma, kjer pa bo nastopil tudi Flisar, saj bodo na njej nastopili le najboljši v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Najhitrejši čas današnjih kvalifikacij je postavil Kevin Drury, ki se je edini spustil pod mejo 1:17.00. Najbolj sta se mu  približala Nemec Florian Wilmsmann in Francoz Jonathan Midol.


Uradni rezultati

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov