Servisna ekipa se v južnem snegu ni znašla

19.12.2019

Pravo pomladno vreme je pričakalo najboljše biatlonce v Annecyu, močno sonce in temeperature preko 10 stopinj Celzija pa sta poskrbela za sive lase v servisni ekipi. Na žalost se v težkih razmerah naša ekipa ni znašla, ob nekonkurenčnem materialu, fantom ni pomagal niti strelski nastop.

Slovenska reprezentanca bo današnji dan čimpreje pozabila. Foto: Sloski

Upanje na vrhunski rezultat je za slovensko reprezentanco usahnilo že zelo zgodaj. Takoj se je vedelo, da fantje danes visoko ne morejo poseči, saj je že vmesni čas na 1.5 kilometra pokazal velike zaostanke za najhitrejšim. Vsi naši so si že na polovici prvega kroga pritekli več kot 20 sekund zaostanka. Slab material je tokrat najbolj do živega prišel Jakovu Faku, ki se zato ni mogel zbrati tudi na strelišču. Danes, ko je večina tekmovalcev zadela 10 ali 9 strelov, je Jakov zgrešil trikrat in tako je ostal tudi brez sobotne zasledovalne tekme. Ostala naša trojica Klemen Bauer, Miha Dovžan in Rok Tršan je na strelišču nastopila več kot solidno, saj je le Bauer zgrešil en strel, a tudi to ni pomagalo, da bi fantje lahko posegli po točkah za svetovni pokal. Vseeno je fante treba pohvaliti za dober strelski nastop in za borbo v teku, saj so si vsi trije priborili nastop na sobotni zasledovalni tekmi. Najboljši je bil Bauer na 44. mestu, Tršan je bil 47., Dovžan pa 50.

"Če ne zadaneš materiala, na tej ravni ne moreš biti konkurenčen. Jakov je že na prvem vmesnem času zaostajal 17 sekund. Takrat se začne podirati vse. Motivacija je druga, veš, da si na strelišču ne smeš privoščiti napake in to se je seštevalo. Jakov je v teku sicer zanesljivo konkurenčen najboljšim, razen nekaterim izjemam, kot je trenutno Boe. Miha, Rok in Klemen so na strelišču svoje opravili dobro. Tudi pri njih material ni bil najboljši, a so si priborili zasledovanje in novo priložnost čez dva dni, vmes pa upam, da nam bo uspelo bolje pripraviti smuči. Nikakor nismo potrti. Razloge za slabše dosežke poznamo in to moramo odpraviti. Ne morem ničesar nikomur zameriti. Pomislite, Miha Dolar je prvo leto v servisu, Valerij Šaškin pa doslej še ni pripravljal toliko smuči naenkrat, pri ruski reprezentanci je bila pač razdelitev dela drugačna," je današnjo tekmo vpisal trener Uroš Velepec.

Prvo zmago v sezoni je slavil Nemec Benedikt Doll, ki je najhitreje tekel izmed tekmovalcev, ki so zadeli 10 strelov. Malenkost manj kot 10 sekund je za njim zaostal Tarjei Boe, tretji pa je bil domačin Quentin Fillon Maillet, ki je zaostal še dodatni dve sekundi. Zaostanki naših za sobotno zasledovalno tekmo znašajo od 1:44.7, kolikor je zaostal Bauer, do 1:56.1 (zaostanek Dovžana).


Uradni rezultati

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov