Pomladne razmere odnesle tekmo v Carezzi, slovenski kvartet že na poti v Slovenijo

19.12.2019

Četrta letošnja tekma za svetovni pokal alpskih deskarjev na snegu je bila po drugem moškem dvoboju osmine finala zaradi neregularnih razmer na progi Pra di Tori odpovedana. Izkušeni organizatorji paralelnega veleslaloma so sicer uspešno izvedli dopoldanske kvalifikacije. Le-te je suvereno dobil naš Tim Mastnak,  v izločilne boje pa sta se z osmim oziroma desetim časom prebila tudi Rok Marguč in Žan Košir. Brez uvrstitve v finale je prvič letos ostal le Gloria Kotnik (23. mesto).

mastnakTim Mastnak je z najboljšim kvalifikacijskim časom dokazal, da nanj še kako lahko računamo v nadaljevanju sezone. (Foto: Miha Matavž)

˝Tekma je bila pod vprašajem že zjutraj. Organizatorji so se maksimalno potrudili in imeli pripravljenih kar nekaj rezervnih scenarijev. V kvalifikacijah je proga zdržala in vsi skupaj smo upali, da se bo vse dobro izteklo. A  ˝decembrska pomlad˝ je žal odnesla tekmo. Mislim, da je prav tako, nadaljevanje ne bi bilo smiselno. V preteklosti smo že tekmovali v povsem neregularnih pogojih, tokrat pa je žirija sprejela pravo odločitev.˝ nam je po odpovedani tekmi povedal naš glavni trener Izidor Šušteršič, ki je z ekipo že na poti v Slovenijo.

Slovenska moška trojka je imela po kvalifikacijah odlična izhodišča. Tim Mastnak je bil najboljši kvalifikant. Rok Marguč, ki je tako kot Mastnak, dobil naknadno razveljavljeni dvoboj osmine finala (v četrtfinalu se nam je obetal ˝štajerski derbi˝) je bil osmi, Žan Košir, ki je zaman čakal na dvoboj osmine finala proti Poljaku Kwiatowskemu, pa deseti. V dopoldanskih kvalifikacijah je tekmo, prvič letos, končala le Gloria Kotnik (23. mesto). Točke svetovnega pokala danes tako niso bile podeljene, deskarjem in deskarkem pa bodo, na podlagi kvalifikacijskih uvrstitev, obveljale FIS točke, 

Alpski deskarji na snegu v svetovnem pokalu do novega leta ne bodo več tekmovali. Januar pa bo zelo pester, saj jih čakajo tekme v avstrijskem Lackenhofu in Bad Gasteinu, švicarskem Scoulu, italijanskem Pinacavallu in na domači Rogli.     

Zvočna izjava:
>>> Izidor Šušteršič


Najboljši slovenskih alpski deskarji se danes vračajo v Slovenijo, jutri (20.12.2019 ob 13. uri) pa bodo na novinarski konferenci v prostorih Smučarske zveze Slovenije v Ljubljani strnili vtise po uvodnih preizkušnjah sezone ter razkrili načrte in pričakovanja za januarsko nadaljevanje na srednjeevropskih prizoriščih.

 >>> koledar tekem za svetovni pokal v alpskem deskanju na snegu (sezona 2019/2020)

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov