Meta Hrovat znova med najboljšo petnajsterico

17.12.2019

Italijanka Federica Brignone je zmagovalka tretjega letošnjega veleslaloma za svetovni pokal v francoskem Courchevelu. Druga je bila Norvežanka Mina Fuerst Holtmann, tretja pa Švicarka Wendy Holdener. Po četrtem mestu na nedeljskem paralelnem veleslalomu v Švici, je bila tudi v Franciji naša najboljša Meta Hrovat, ki je zasedla 14. mesto. Nove točke svetovnega pokal sta s 25. in 26. mestom osvojili tudi Ana Bucik in Tina Robnik

Hrovat
Meta Hrovat s številko 14 do štirinajstega mesta. (Foto: Gepa)

Po dveh drugih mestih (superveleslalom, St. Moritz in veleslalom, Killington) se je Italijanki Federici Brignone vendarle uspelo zavihteti na sam vrh. Po prvi vožnji ˝le˝ tretji, se je ji v drugo, v sedmem letošnjem poizkusu (petkrat je bila med deseterico, enkrat je odstopila), izšlo in na koncu je bila za štiri stotinke boljša od Norvežanke Mine Fuerst Holtman (drugo mesto) in štiriinštirideset stotink sekunde od Švicarke Wendy Holdener (tretje mesto). Na nehvaležnem četrtem mestu je ostala zmagovalka nedeljskega paralelnega veleslaloma, Slovakinja Petra Vlhova, še mesto nižje pa najboljša iz superveleslaloma v Lake Louisu, Nemka Viktoria Rebensburg. Omeniti velja še zgolj 17. mesto ameriške zvezdnice Mikaele Shiffrin.  

Naša najboljša veleslalomistka, Meta Hrovat, je s štartno številko 14 prismučala do štirinajstega mesta, po prvi vožnji je bila še dve mesti višje. Je po drugi zaporedni uvrstitvi med prvo petnajsterico na klasičnih veleslalomih čas za skok na še višje pozicije? ˝Moj cilj so vedno dobre, poplolne vožnje, saj so dobri in odlični rezultati zgolj posledica le-teh. Današnji vožnji sta bili solidni in soliden je tudi rezultat, ˝pravi Meta in dodaja, da se je danes na štartu počutila zelo dobro in upa, da bo prav tako tudi v prihodnje.  

V finalno vožnjo sta se prebili tudi Tina Robnik in Ana Bucik. Robnikova je po dvaindvajsetem rezultatu prve vožnje v drugo izgubila tri mesta in zasedla končno petindvajseto mesto, Bucikova je s sedemindvajsetega po prvi vožnji napredovala na šestindvajseto.

˝Z rezultatom nisem zadovoljna, saj imam precej višje cilje. Hud padec pred tednom dni je zagotovo pustil nekaj posledic. Do Lienza bo ta padec že pozabljen, z vsakim naslednjim treningom pa bom pridobila tudi na zanesljivosti, ... ˝ je po tekmi povedala Robnikova.

Precej boljše pa je bila razpolžena Bucikova: ˝Vsekakor sem vesela teh treh zaporednih veleslalomskih točk. Ker je konkurenca izredno zgoščena, pa bo za uvrstitev med dvajseterico potrebno še več tvegati in še bolj napasti. Naloga za Lienz, torej!˝  

˝Hrovatova? Lahko bi bilo tudi boljše. Slaba vidljivost v drugem teku in nekaj napak, pa slabša strmina v prvem teku. Ko bo sestavila obe vožnji, bo še višje. Vsekakor pa so postavljeni dobri temelji za naskok na višja mesta. S Tino sem glede na dejstvo (nedavna poškodba) zadovoljen, saj je ostala v stiku s širšim vrhom. Tudi Ana je v veleslalomu konstantna in upam, da bo kmalu tudi ona ˝vzela˝ kakašno točko več, ˝ pa je varovanke pred odhodom iz Fancije ocenil trener Janez Slivnik.    

RobnikTina Robnik ima precej višje cilje. (Foto: Gepa)

Brignonejeva je z današnjo zmago prevzela tudi vodstvo v veleslalomski razvrstitvi svetovnega pokala. Hrovatova je v tem seštevku 14. (44 točk), Robnikova 20. (37 točk) in Bucikova 26. (21 točk). Naslednji ženski veleslalom za svetovni pokal bo na sporedu 28. decembra v avstrijskem Lienzu.

Zvočne izjave:
>>> Janez Slivnik
>>> Meta Hrovat
>>> Tina Robnik
>>> Ana Bucik

Rezultati

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov