Tekaška reprezentanca vse podredila Planici

16.12.2019

V prostorih zlatega sponzorja nordijskih disciplin Slovenije, podjetja Geoplin d.o.o., so po tekmah v Davosu misli strnili naši najboljši tekači in tekačice na smučeh, pred katerimi je vrhunec letošnje sezone s tekmama v domači Planici.

Simon Jan, predsednik zbora in odbora za tek na smučeh

Danes smo še pod vtisom Davosa, kjer so bili nekateri zelo uspešni. Pred nami pa je že Planica, največja tekma te sezone. Upam, da se bo vse lepo izšlo. Vreme nam za enkrat ni najbolj naklonjeno. Pričakujem pa, da bodo tudi uspehi v Planici dobri in da se bodo naši tekmovalci izkazali. Srečno!

Nejc Brodar, glavni trener reprezentance v teku na smučeh

Nekaj vendarle moramo prihraniti za Planico. Če se vrnem na Davos, moram reči, da me prvič obdajajo nekoliko mešani občutki. Na eni strani sem zadovoljen z Mihom in Ano, na drugi pa veterna loterija, ki nam je mogoče odnesla še kakšno mesto v točkah šprinta. Sami vemo, kaj se lahko zgodi v izločilnih bojih. Tudi tam pa niti Ana in niti Miha nista imela sreče za kakšen še vidnejši rezultat. A nekje včasih moramo kaj dati, da drugje vzamemo in verjamem, da v formi, ki jo tekmovalci trenutno kažejo, bili smo tudi na višinskem treningu v Livignu prejšnji teden, da bo pripravljenost v Planici še boljša, verjamem, da smo za prvi del sezone vse, da na domači tekmi pokažemo največ kar lahko.

V Planici bo nastopila celotna A reprezentanca, razen Eve Urevc, ki je poškodovana. Torej Anamarija Lampič, Katja Višnar, Alenka Čebašek, Vesna Fabjan, Anita Klemenčič, Miha Šimenc, Janez Lampič, Benjamin in Vili Črv, Miha Ličef, Luka Markun, Andrej Jenko, Miha Jan, Gal Gros. Skupaj torej 9 fantov in 5 deklet, 14 tekmovalcev vse skupaj.

Anamarija Lampič

Še vedno čutim malo bolečin od padca. Zgodilo se je tako hitro, da sploh ne vem, kako je do tega prišlo, a padci se dogajajo. Gremo naprej. Mislim, da sem letos kar boljša v prosti tehniki, a želim še več. Ker sem imela smolo v Davosu, upam, da bo šlo v Planici vse po mojih željah.

Katja Višnar

Davos sem morala kar hitro pozabiti, ker zame ni bilo najbolje. A krize ni, še nedolgo nazaj sem bila v odlični formi, na Pokljuki sem zelo dobro tekla na celinskem pokalu. Ni panike, Planice se zelo veselim. Vzdušje v ekipi mi zelo ustreza, okrog mene so mladi, sproščeni tekmovalci. Res pa je, da imam doma jaz že družino, ki jo bolj pogrešam in sem zato tudi malo več doma. A sigurno je pozitivno imeti ljudi, ki so sproščeni.

Želim si, da v Planici kot ekipa nastopimo dobro. V nedeljo je na sporedu še ekipni šprint, prosta tehnika nam odgovarja. Če se nekomu ne posreči, upam, da se bo drugemo. Gremo na finale, mislim, da nas je nekaj, ki nam to lahko uspe. Sama sem letos že tekla v polfinalu, dobro sem tekla. Nismo daleč. Tudi Ana je pokazala zelo dobro formo in za cilj moramo imeti finale.

Miha Šimenc

Domača tekma je zagotovo vzpodbuda, ne breme. Že pred začetkom sezone smo si za cilj zadali to tekmo in zdaj jo vsi komaj čakamo, res se je že veselim. Po Ruki sem moral počivati zaradi bolezni. Po tem smo trenirali, forma spet prihaja. V Planici se bom potrudil maksimalno, upam, da presežem dozdajšnje rezultate. Kako visoko bom, pa se pustimo presenetiti.

Program v Planici

sobota, 21. 12. 2019
11:00 Kvalifikacije - šprint prosto
13:30 Finale - šprint prosto
18:00 Koncert skupine Panda, Trg pred cerkvijo, Kranjska Gora
19:30 Božičkov sprejem tekmovalcev

nedelja, 22. 12. 2019
09:00 Polfinale - Ekipni šprint prosto
11:10 Finale - Ekipni šprint prosto

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov