DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Skakalke in skakalci povzeli dogajanje v Klingenthalu, konec sezone za Damjana

16.12.2019

V prostorih zlatega sponzorja nordijskih reprezentanc Slovenije, podjetja Geoplin d.o.o., so danes svoje misli strnili naši najboljši skakalci in skakalke, žal pa je Jernej Damjan ob tem sporočil, da je njegova sezona zaradi poškodbe že končana.

Ljubo Jasnič, predsednik odbora in zbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo

Rad bi izkoristil priložnost in se zahvalil vsem, ki delajo z mano od tekmovalcev, do vodstva in ljudi v pisarnah. Hvala tudi vsem novinarjem za objektivno poročanje našim ljubiteljem. Vsem skupaj bi zaželel lepe in vesele praznike ter srečno novo leto! Konec tedna se vidimo v Planici, skakalci čakajo na prvi vrhunec sezone, ki pride z novoletno turnejo.

Zoran Zupančič, glavni trener ženske skakalne reprezentance

S sezono smo začeli po načrtih. V pripravljalnem delu smo proti koncu imeli nekaj težav z vremenom, a smo bili odločeni, da gremo na prvo tekmo svetovnega pokala direktno, brez skokov na snegu. To se ni zgodilo prvič, dekleta so na visokem nivoju in tako so tudi začele. Morda z malenkost rezerve, prvi skoki so bili res direktni. Razveseljivo je, da so svoje skoke vse stopnjevale, vse so tudi osvojile točke. Zelo veseli nastop Eme na zadnjem tekmovanju. Če bi vse punce pokazale svoje, bi bil ta uspeh še veliko večji. Trenutno držimo drugo mesto v pokalu narodov, kar je super.

Ema Klinec

Čez celo poletje sem garala, na koncu se je vse izpeljalo tako, da so tudi skoki prišli na visoko raven. Stopničk sem zelo vesela. Četrti mesti na Norveškem sta me še bolj motivirali. V tem mesecu moramo na treningih se še dvigniti in priti s formo v januar. Na tekmi bo potrebno pohoditi plin. Treba je delati in potem bomo videli, kako se bo odvilo.

Nika Križnar

Pred mano je še kar veliko dela, veliko stvari moram narediti. Na tehniki moram narediti večji korak naprej, sploh na preletu. Imamo pa zdaj veliko časa, tako da se lahko najdem, da bom spet skakala tako kot poleti. Potem bom zelo zadovoljna.

Gorazd Bertoncelj, glavni trener moške skakalne reprezentance

Timi Zajc in Anže Semenič sta že na treningu v Planici. Ali je to kazensko ali ne, ni pomembno, važno je le, da bo forma boljša na naslednjem prizorišču. Iz Klingenthala so občutki mešani. Forma ni bila stabilna, skoki niso bili konstantni. Edini konstanten je bil Peter, ki je osvojil tudi osmo mesto. Zadovoljni smo tudi z Laniškom, ki je imel nekaj težav z občutki, forma mu je rahlo padla, a na posamični tekmi je sestavil dva zelo solidna skoka in to je tudi vzpodbuda za naprej, torej da ni popolnoma ugasnil. Anže Semenič je skakal zelo toplo-hladno. Žal je včeraj v prvi seriji naredil najslabši skok, poskusna serija pa ne šteje. Timi je slabo opravil nalogo v prvi seriji, tudi njegovi skoki so bili solidno-slabi. Čestitke Roku Justinu za ponovne točke, to je zanj zelo vzpodbudno. Na ekipni tekmi smo si želeli več, a smo skakali preveč povprečno, malo pa nam na roke ni šlo niti vreme oz. vetrovna izravnava. Ekipa za Engelberg načeloma ostaja enaka, morda do spremembe pride po jutrišnjem državnem prvenstvu v Planici.

Peter Prevc

Lahko bi filozofiral, a sem zadovoljen, da sem z ne najbolj odličnimi in ne najboljšimi skoki med deseterico. Ti skoki so na treningu, v kvalifikacijah in na tekmi na precej visokem nivoju. Moram čakati, trenirati in potem si morda zaslužim še kakšno mesto višje.

Anže Lanišek

Konstantno sem dober in konstantno sem tudi slab. Začetek je bil res super, res malce nepričakovan. Morda bi bilo bolje, da bi bile tekme malce zamenjane. Da bi bil na začetku tako, kot sem bil zadnja dva vikenda in zdaj na stopničkah. A še vseeno, tudi če forma malce pada, se mi zdi, da še vseeno ni krize. Zdi se mi, da je linija zelo tanka med tistim kar je povprečno in tistim, kar je vrhunsko.

Jernej Damjan

Žal moram na operacijo ramena. Gre za staro poškodbo, ki se mi vleče že nekaj časa, nekako pa sem upal, da bom to lahko prebrodil in malce zanemaril, a dejansko je prišlo tako daleč, da tudi vrečke iz trgovine ne morem prinesti domov. To pomeni, da je letošnja sezona zame končana. Čim prej bom šel pod nož, zato ker rehabilitacija poteka vsaj tri mesece. Ko se bom odločal o prihodnosti, bom imel dovolj časa in tudi možnosti bom imel odprte. O koncu kariere še ne bom govoril.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov