Meta Hrovat četrta v St. Moritzu!

15.12.2019

Meta Hrovat je na prvi izmed treh letošnjih posamičnih tekem za svetovni pokal v paralelnih disciplinah zasedla odlično četrto mesto. V malem finalu jo je za zgolj dvanajst stotink premagala Avstrijka Franziska Gritsch. Zmagala je Slovakinja Petra Vlhova, ki je v velikem finalu za dve stotinki ugnala Švedinjo Anno Swenn Larsson. Finalistki sta bili tudi preostali dve naši smučarki na današnji tekmi. Ana Bucik je bila na koncu osma, Maruša Ferk pa šestindvajseta.

hrovat metaMeta Hrovat je na prvi paralelni tekmi sezone zasedla izvrstno četrto mesto! (Foto: Gepa) 

Da je v dobri formi, je Meta Hrovat nakazala že v dopoldanskih kvalifikacijah. V izločilne dvoboje se je namreč uvrstila s petim časom. Nato so od šestnajstine do četrtfinala po vrsti ˝padle˝ domačinka Elena Stoffel, Švedinja Estelle Alphand in Norvežanka Nina Haver Loeseth. V polfinalu pa se je ustavilo, saj je 21 – letno Kranjskogorčanko premagala kasnejša zmagovalka Petra Vlhova (Slovaška). Tudi v boju za tretje mesto se naši veleslalomistki ni izšlo, tako da je prvo paralelno tekmo sezone končala tik pod stopničkami (4. mesto). Boljša je bila Avstrijka Franziska Gritsch. Ta si je pot v zaključek tekme tlakovala z zmagami nad Švedinjo Saro Hector ter Italijankama Marto Bassino in Federico Brignone˝Seveda sem zadovoljna. Pristop je bil pravi in posledica je zelo dober rezultat. Nekaj grenkega priokusa seveda vseeno je, saj sem končala tik pod stopničkami, ˝ je bila po tekmi zadovoljna Hrovatova, ki samozavestna odhaja na naslednje prizorišče tekme za svetovni pokal.  

Poleg Hrovatove je danes med elito posegla tudi Ana Bucik (8. mesto). Bucikovo, ki je dosegla devetnajsti kvalifikacijski čas je v četrtfinalu ustavila na koncu drugo uvrščena Švedinja Anna Swenn Larsson. Primorki tudi v dodatnih dvobojih za razvrstitev od petega do osmega mesta ni uspelo več zmagati. Klonila je proti Brignonejevi in Haver Loesethovi. ˝Vesela sem, da sem se v izločilnih bojih tokrat prebila tako daleč. Vsekakor pa bo na treningih še potrebno delati na določenih malenkostih, tako da bom naslednjič lahko še višje. Tudi jaz že nestrpno čakam tekmo v Courchevelu,˝ pa Hrovatovi pritrjuje Bucikova.

anaAna Bucik (levo) je z današnjim rezultatom zelo zadovoljna. (Foto: Gepa)

S štiriindvajsetim časom se je v izločilne boje uvrstila tudi Maruša Ferk, a ji je spodrsnilo že v prvem dvoboju proti ˝deveti nosliki˝ v glavnem žrebu, Nemki Christini Ackermann. Gorenjki je tako na koncu pripadlo šestindvajseto mesto. ˝Želela sem si še kakšno zmago več. Žal je bila že prva nasprotnica premočna. Na določenih odsekih sem bila sicer zelo hitra, kar je dober obet za naslednje tekme,˝pa je po tekmi povedal Ferkova.

˝Današnja tekma se je dobro končala. Punce so hitre, kar je dobra popotnica za naprej,˝ je zadovoljen glavni trener Janez Slivnik.

Alpske smučarke, ki nastopajo v tehničnih disciplinah se iz mondenega švicarskega St. Moritza zdaj selijo v  francoski Courchevel. Tam bo že čez dva dni (torek, 17.12.) na sporedu tretji klasični veleslalom sezone. Danes zelo uspešni trojki Hrovat-Bucik-Ferk se bo na naslednji tekmi pridružila še Tina Robnik.        

Zvočne izjave: 
>>> Meta Hrovat
>>> Ana Bucik
>>> Maruša Ferk
>>> Janez Slivnik

Rezultati

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov