Na domači tekmi najboljši Alexis Pinturault, Štefan Hadalin dvaindvajseti

15.12.2019

Zmagovalec drugega letošnjega slaloma za svetovni pokal je Francoz Alexis Pinturault, ki je v domačem Val d´Iseru zmagal pred Švedom Myhrerjem in Italijanom Grossom. Edini slovenski finalist, Štefan Hadalin, je zasedel 22. mesto, Žan Kranjec pa je po odstopu v prvi vožnji ostal brez uvrstitve.

stefanŠtefan Hadalin tudi po drugem slalomu sezone ni zadovoljen. (Foto: Gepa) 

Na drugem letošnjem slalomu za svetovni pokal se je izmed dveh Slovencev na štartu (Kranjec, Hadalin) med dobitnike točk zavihtel le Štefan Hadalin. 24 – letni Vrhničan je osvojil dvaindvajseto mesto. Tako je končal mesto višje kot na uvodu v finskem Leviju, a seveda ni bil zadovoljen, saj je v finalu izgubil šest mest. ˝Tudi tokrat se v finalu ni izšlo po mojih željah. V drugem teku sem poizkušal z napadom. Ni se dobro končalo. Napak je bilo preveč, smučanje je bilo na precej nižjem nivoju kot v prvi vožnji, ˝ nam je po tekmi povedal Hadalin, ki je prepričan, da bo do naslednje slalomske tekme (Zagreb, 5.1.2020) našel tiste prave občutke in konstantnost, ki so osnova za preboj na višja mesta.

Na domači tekmi je zanesljivo zmagal Alexis Pinturault, ki je vodil že po prvem teku. S četrtega mesta se je na stopničke (drugo mesto) prebil Šved Andre Myhrer, tretji pa je bil Italijan Stefano Gross. Le za stotinko pa je stopničke zgrešil Norvežan Hernik Kristoffersen. Zmagovalec Levija je bil po prvi vožnji namreč šele sedemindvajseti, v drugo pa mu je uspel popoln napad.

Žan Kranjec je bil v prvi vožnji odlično na poti, a je v srednjem delu žal zajahal količek in tako ostal brez uvrstitve. ˝Žal, saj je bilo do usodne napake moje smučanje solidno. Sem pa dokazal, da sem tudi v slalomu lahko konkurenčen, kar je lepa spodbuda pred nadaljevanjem sezone. Že v torek potujemo na trening v Alta Badio, tako da se bom lahko optimalno pripravil na novi tekmi. Proga v Italiji mi je zelo všeč. Že večkrat sem dokazal, da sem tam lahko zelo hiter. V tem trenutku imam v glavi že nedeljski veleslalom, ˝ je po današnjem slalomskem odstopu že na naslednji nastop v italijanski Alta Badii osredotočen Kranjec. Kranjca in Hadalina tam poleg klasičnega veleslaloma (nedelja, 22.12.) čaka še paralelna različica te discipline (ponedeljek 23.12.), ki bo po besedah našega najboljšega veleslalomista prav tako zanimiva in atraktivna, za dober rezultat pa bodo potrebne konstantne vožnje brez napak in odlični štarti.     

˝Seveda nisem zadovoljen. Štefan v tem trenutku boljših slalomskih voženj žal ni sposoben. Do januarja bomo težave skušali odpraviti. Žan? Dobro smuča tudi v slalomu. Škoda za odstop, saj bi mu druga izredno težka in uničena proga zagotovo ustrezala,˝ pa je ne preveč uspešen dan ocenil trener Klemen Bergant.

Zvočne izjave:
>>>Klemen Bergant
>>> Štefan Hadalin
>>> Žan Kranjec

Rezultati

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov